Sprekkdannelser rundt batterifestet og inngang for pekepenn går igjen hos flere.
Sprekkdannelser rundt batterifestet og inngang for pekepenn går igjen hos flere. (Bilde: Xda-developers)

Sprekker funnet på X1

Sony Ericsson kan ha et stort problem med sprekker i sin Xperia X1. Ifølge nettstedet Wmpoweruser skal brukere av telefonen fra hele verden ha oppdaget sprekker i sine relativt nye telefoner, og selv om problemet har vært kjent lenge virker det å ha eskalert voldsomt den siste tiden med stadig flere innrapporteringer av skade.

Kommer bak

Sprekkdannelsene skal ifølge nettstedet Xda-developers befinne seg på ulike steder på telefonens bakdeksel i plast. Nettstedet alene har 24 forumbrukere som har lagt ut bilder av sprekkdannelsene i sine telefoner, de fleste av dem på festet mellom metallrammen og bakdekselet i plast.

Siden Sony Ericsson ble gjort oppmerksom på problemet, har selskapet sagt opp samarbeidsavtalen sin med det taiwanske selskapet HTC. Dette har ført til spekulasjoner i om grunnen for bruddet nettopp er dårlig kvalitet på Xperia-telefonene som selskapet har produsert for Sony Ericsson, og en eventuell tvist rundt dette i ettertid.

Ingen offisiell kommentar enda

Sony Ericsson har ikke kommentert kvalitetsproblemene med X1 offisielt, og det er derfor vanskelig å si om selskapet ønsker å foreta seg noe særlig i saken. Ettersom sprekkdannelser til vanlig skyldes uvettig omgang med telefonen er det ikke en garantisak, og eventuelle sprekkdannelser som ikke er selvforskyldt dekkes dermed heller ikke av garantien med mindre Sony Ericsson åpner for det.

(Kilder: Xda-developers, Wmpoweruser)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen