Slik ser sprekken i Sony Ericsson Xpera Arc ut. (Foto: Espen Irwing Swang)

Sprekker din Xperia Arc?

Sony Ericsson lover å utbedre feilen.

Enkelte eksemplarer av Sony Ericssons prestisjemobil, Xperia Arc, har en svakhet som medfører at plasten i frontdekselet kan sprekke. Flere forumbrukere har påpekt at mobiltelefonene deres har sprukket i kanten over sensoren som registrerer lys.

Sensoren sitter til venstre for høyttaleren over skjermen, på et sted der det bare er et par millimeter opp til rammen. Svakheten skyldes at plasten i et mindre parti av den mørke versjonen av Xperia Arc (Midnight Blue) er for lite elastisk.

Vi har kontaktet Sony Ericsson for å få en tilbakemelding på hva de vil gjøre med problemet. Her får vi opplyst at Sony Ericsson har solgt flere titalls tusen eksemplarer av Arc, og at det på enkelte av disse er oppdaget en svakhet som kan medføre at dekselet sprekker.

- Dette gjelder et mindre antall av de mørkeblå telefonene. Vi vil selvsagt reparere telefonen kostnadsfritt for alle som oppdager en slik sprekk, sier Erik Sandsmark i Sony Ericsson.

Ikke brukerfeil

I vår redaksjon har vi en Sony Ericsson Xperia Arc (bildet over) som har tilbrakt det meste av sitt liv innelåst i en safe. Den har likevel fått en sprekk i plasten, på samme sted som andre kan melde om.

Vi må medgi at vi ikke var klar over sprekken før vi fikk høre om problemet og sjekket telefonen nøyere. Sprekken er nemlig ikke så lett å få øye på, og den utgjør heller ikke noe praktisk problem. Men for den som har betalt flere tusen kroner for å få en lekker designmobil, så er en slik sprekk omtrent like hyggelig som en ripe i lakken på en ny bil.

Kontakt nærmeste forhandler eller serviceverksteed om du vil bytte det sprukne dekselet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen