Spray antennen rett på veggen

Teknofil Spray antennen rett på veggen

Spray antennen rett på veggen

Antenne-på-boks kan erstatte stygge mobilmaster.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange synes at antenner skjemmer både landskap og bygninger, men nå kan det bli en slutt på disse utstikkerne. En ny løsning er nemlig på vei – en løsning som gjør at man kan spraye antennen på veggen i stedet.

Den oppsiktsvekkende ideen dukket opp på Googles konferanse Solve for X, hvor man kan fremme prosjekter som skal løse diverse globale problemer.

– Bare å spraye

Ideen om antenne-på-boks ble presentert av Anthony Sutera, sjef for selskapet Charmtech Enterprises. Han forklarte ikke teknologien bak sprayen, men den skal fungere ved å bare spraye på for eksempel en vegg.

Andre eksempler som ble dratt frem var å gjøre om et tre til en antenne ved å spraye det. Treet skal dermed overføre VHF-signaler til et fly tusenvis av meter oppe i lufta og så videre.

Alt kan brukes

Antenne-på-boks skal visstnok bruke mindre energi enn tradisjonelle antenner, og ettersom man bare kan spraye det på ting, fungerer så å si alt som mottakere. Antennetårn kan dermed byttes ut med trær, bygninger eller skilt.

Det har foreløpig ikke kommet frem når denne teknologien blir tilgjengelig for allmenn bruk. I mellomtiden kan du ta en titt på videoen nedenfor for mer informasjon:


(Kilde: The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen