Spotifyfesten fortsetter
Teknofil

Spotifyfesten fortsetter

Spotify fikk seg en kalddusj forrige uke da de måtte ut og informere sine brukere om at mye av musikken på tjenesten måtte tas vekk. Det viste seg at selv om sangen kunne spilles i ett land, så hadde ikke tjenesten lisens til å spille musikken i andre land. Dermed var det mange brukere som måtte se sin favorittmusikk forsvinne.

Hva har forsvunnet?
Etter å ha lagt ut meldingen fikk Spotify gjennomgå på sin blogg. Mange dømte tjenesten nord og ned og påstod at all musikken de hørte på hadde forsvunnet ut av systemet. Flere brukere mente dette ville være slutten på tjenesten. Personlig har jeg derimot mistet lite av musikken jeg hører på. Det kan hende min musikksmak er litt vel mainstream, men en sjekk med resten av redaksjonen viser at heller ikke mange andre må se favorittene forsvinne.

Så langt har de største sorgene vært Frank Zappa og bandet Tool som har tatt turen ut av systemet. Derimot er det ikke de mest populære artistene som først og fremst har forsvunnet. Verst går det ut over brukere som har en forkjærlighet for mindre band som opererer med små plateselskap. Band som Boards of Canada, tyske Superpitcher og det canadiske bandet Godspeed You! Black Emperor har forsvunnet for norske brukere. Med andre ord band som sikkert er viktige for noen, men langt fra de store bandene.


Det er ukjent om Spotify er ferdig med sin opprenskning av biblioteket, men om det ikke blir verre enn dette, så vil nok tjenesten ha gode utsikter å kunne beholde sin allerede trofaste kundemasse.

Oppgraderer stadig
Samtidig er heller ikke Spotify sene om å slå tilbake. Samtidig som musikken forsvinner, så er de påpasselige med å påpeke at de nå legger til 10.000 nye album og singler i systemet. Blant den nye musikken finner du både Stan Getz, mye musikk fra Turboneger og ikke minst en del musikk fra Beck. Dermed er det duket for at du skal kunne finne mye ny musikk på Spotify, på tross av at noen av dine favoritter muligens er borte. Her kan du finne hele oversikten over hvilken musikk som er lagt til i tjenesten.


Lært av bommerten
Spotify har samtidig lært av bommerten de først gjorde, og har lagt til et viktig poeng med sin siste oppdatering:

- En liten opplysning til slutt. På grunn av nasjonale restriksjoner så vil et lite utvalg av albumene på listen ikke være tilgjengelige der du bor, påpeker de på sin blogg.

Likevel bør tjenesten fortsatt inneholde nok musikk til at festen kan fortsette en god stund fremover.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen