Spotify taper stort

Musikktjenesten Spotify publiserte i går tall for 2009, og selskapet kan vise til store økonomiske tap. Spotify endte med et resultat etter skatt på minus 16,7 millioner GBP (160 millioner NOK), ifølge nettstedet musically.com.

Kraftig vekst

Spotify hadde ved inngangen av 2009 rundt én million brukere i Europa, mens tjenesten hadde syv millioner brukere ved utgangen av 2009, men kun 250 000 er betalende kunder. Spotify passerte nylig 10 millioner brukere i Europa.

Stor andel gratisbrukere

Tjenesten har altså vokst ganske fort på kort tid, men kun tre prosent av brukerne er betalende kunder. Problemet er altså gratisbrukerne, og at Spotify tjener for lite på reklame, i hvert fall foreløpig.

Det kommer frem på nettstedet e24.no at Spotify er sikker på å kunne tjene penger i fremtiden. De begrunner denne uttalelsen blant annet ved at brukerne etter hvert vil ønske å ta med seg musikken til flere plattformer, noe kunden må betale for. Videre skal andel betalende kunder være voksende, og dermed er det håp om et bedre resultat for 2010.

(Kilder: E24, Musically, Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen