Spotify skal starte egen "App Store"

Men mobilversjonen lar vente på seg.

I går annonserte Spotify at de ville bli en egen plattform for musikkapplikasjoner.

De glemte imidlertid å sette en dato for når vi får se noen av de nye musikkapplikasjonene på mobilene og nettbrettene våre.

Rask vekst

Spotify har virkelig blitt et husholdningsnavn i løpet av de siste årene. På bare tre år har det blitt et av de største navnene i musikkbransjen, og blitt en suksess både her i Europa og på andre siden av dammen.

Under deres første, virkelige pressekonferanse i New York i går kveld kunne Spotify-gründeren Daniel Ek fortelle om planene til selskapet om å la tredjepartsutviklere utvikle funksjoner for Spotify som skal kunne integreres direkte i programmet.

Vil bli egen app-plattform

De presenterte 12 applikasjoner fra tjenester som Billboard, The Guardian, Last.fm, Rolling Stone, TuneWiki samt den svenske spillelisteleverandøren Tunigo.

I bunn og grunn vil de bli en egen applikasjonsplattform, som hvem som helst skal kunne lage en applikasjon til, for å brukes innad i Spotify.

Appene skrives i HTML 5 og Java, og må på lik måte som Apples App Store Godkjennes av Spotify før de blir gjort tilgjengelige.

Hvor er mobilversjonen?

En tidlig versjon av det nye programmet er allerede tilgjengelig, men kun til vanlige datamaskiner. Mobilversjonen av den nye Spotify har nemlig ikke fått noen dato enda:

– Det kommer på dekstop først, men om det blir så vellykket som vi håper så kommer vi til å legge til funksjonen til mobiler også, fortalte Daniel Ek.

(Kilde: Spotify)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen