Spotify og e-bøker blir dyrere

Som de fleste har fått med seg ble statsbudsjettet for 2011 lagt frem i går, og ett av forslagene er å innføre merverdiavgift på kjøp av elektroniske tjenester fra utlandet.

Dermed blir det moms på tjenester som Spotify, kjøp av e-bøker og programvare, spill og andre produkter som kjøpes for nedlasting fra nettet. Dette betyr at disse tjenestene blir 25 prosent dyrere enn de er i dag.

Hensikten med denne avgiften skal ifølge regjeringen være å hindre konkurransevridning i favør av utenlandske aktører. Dette betyr at elektronisk distribuert kultur blir redusert til momsbelagt tjeneste, og forslaget blir dermed en kulturpolitisk sak.

I en pressemelding sier IKT-Norge at forslaget også har en negativ miljøeffekt, ved å gjøre det dyrere å kjøpe digitale produkter som ikke har negative miljømessige produkjsons- og distribusjonseffekter.

Ordningen skal forresten først tre i kraft i juli 2011, og det vil ta noe tid å få på plass de praktiske og tekniske forhold for en slik ordning, sier Finansdepartementet.

Vi kommer med en dypere gjennomgang av dette forslaget senere i dag, med oversikt over hivlke tjenester som blir påvirket. Diskuter gjerne forslaget i forumtråden under.

(Kilder: Dagbladet, Finansdepartementet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen