Spotify for dårlig sikret?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge Dagbladet får ikke ansatte hos NRK lov til å bruke programmet Spotify fordi programmet må installeres innenfor brannmuren. Teknisk ansvarlig hos NRK er usikre på risikoen, og har dermed valgt å forby programmet.

Og nå har Spotify fått besøk av crackere/hackere som kan ha fått tak i passord og annen sensitiv informasjon til brukerne.

Passordene skal riktignok være krypterte, men skal likevel være potensielt sårbare for såkalte "brute force"-angrep, dvs at angriperne kan prøve å gjette. Kredittkortinformasjon skal imidlertid ikke være i fare. Det er foreløpig usikkert hvor ondsinnet innbruddet er, dvs hvilken hensikt som ligger bak.

Spotify har nå lagt ut en melding på deres blogg med informasjon om saken. Det er i tillegg blitt sendt en e-postmelding til brukerne med informasjon, og en lenke med mulighet til å endre passordet.

Musikktjenesten skal nå ha tettet et sikkerhetshull som gjorde dette mulig, men brukere som registrerte seg før 19. desember 2008 oppfordres til å endre passord.

Ifølge den britiske avisen Guardian skal flere tusen Spotify-brukere være påvirket av dette.

(Kilder: Cnet news, Dagbladet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen