– Spotify vil begynne med video-innhold
Teknofil
(Bilde: YouTube/Spotify/Niklas Plikk, Teknofil.no)

– Spotify vil begynne med video-innhold

Ny videotjeneste kan komme om to uker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Omtrent samtidig som YouTube ble kjøpt opp av Google i 2006, satt en haug av utviklere og programmerte det som skulle til slutt ble musikktjenesten Spotify. Ni år senere har YouTube blitt verdens største videotjeneste, mens Spotify er den uoffisielle kongen av musikkstrømming på nettet. 

Nå skriver Wall Street Journal at Spotify ikke lenger vil begrense seg til musikk, men også begynne å tilby videoer via tjenesten sin. I motsetning til for eksempel Tidal, som tilbyr musikkvideoer i tillegg til musikk, skal Spotifys videotjeneste by på «alle» slags videoer. Avsløringen vil trolig skje på en pressekonferanse den 20. mai, som Spotify allerede har sendt ut invitasjoner til. 

Få detaljer

Det er fortsatt ikke mange detaljer som er kjent rundt Spotifys videosatsning. Vi vet for eksempel ikke om videoene vil bli en del av det nåværende Spotify-abonnementet, eller om de vil lage en ny, separat app. Det er imidlertid antatt at videoene skal bli tilgjengelig for både betalende- og ikke-betalende medlemmer, skriver Wall Street Journal.

Spotify skal ha vært i møter med flere innholdsprodusenter, og diskutert både å kjøpe eksisterende materiale og å skape nytt, eksklusivt materiale for Spotify. Wall Street Journal skriver at Spotify også har prøvd å alliere seg med tradisjonelle medieselskap for å kunne tilby et enda større videobibliotek ved lansering.

Tøff konkurranse

Skulle ryktene faktisk stemme, vil Spotify unektelig ha en tøff vei foran seg. Selv om YouTube har én milliard brukere i måneden, tjener de fortsatt ikke penger. Spotify sliter også med økonomien, og ligger flere millioner euro under nullpunktet. Hvis de nå skal konkurrere med en gigant som YouTube, kan det bli en tøff kamp fremover. Ifølge Wall Street Journal handler det imidlertid ikke om penger enda for det svenske selskapet, men vekst.

- Selskapets prioritet én, to og tre er vekst, vekst og vekst, uttalte nylig en av Spotify-sjefene, Mark Williamson.

Pressekonferansen går av stabelen den 20. mai. 

I forrige Spotify-oppdatering kom det en helt ny funksjon: 
Denne knappen bør du vite om i Spotify »

(Kilde: Wall Street Journal)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen