Spotify tester ut funksjon som lar gratisbrukere hoppe over så mange annonser de vil, helt til de får servert en relevant en.
Spotify tester ut funksjon som lar gratisbrukere hoppe over så mange annonser de vil, helt til de får servert en relevant en. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Spotify vil la deg hoppe over så mange reklamer du vil

For å få deg til å høre på den du virkelig er interessert i.

Det er ikke lenge siden Spotify lanserte en solid oppdatering til gratistjenesten sin, og nå ser det ut til å være duket for en ny. 

AdAge melder nemlig at Spotify for tiden kjører en test i Australia der de lar lytterne hoppe over alle uinteressante annonser og reklamer, enten det er snakk om lyd eller video. 

Spotify vil lære av deg 

Du vil fortsatt måtte se og høre annonser, men du vil altså kunne hoppe over alt du oppfatter som uinteressant eller ikke relevant. Det er ingen begrensning på antall annonser du kan hoppe over, men du vil fortsatt måtte finne deg i å faktisk høre annonser. 

Funksjonen er kalt «Active Media», og deler av formålet er å lære opp Spotifys kunstige intelligens til å servere deg annonser du faktisk finner interessante - litt som tjenestens «Discover Weekly»-spilleliste, som er autogenerert basert på hva du ellers lytter på. 

Annonsører må ikke betale for annonser du hopper over, men Spotify håper til gjengjeld å kunne ta bedre betalt for annonsene du faktisk hører på. 

Over halvparten er på gratis-Spotify 

Australia-testen begynte forrige måned, men ambisjonen er å rulle ut funksjonen i alle Spotifys markeder. 

Spotify meldte ved utgangen av juli at de hadde totalt 180 millioner abonnenter, opp 30 prosent fra samme måned året før. 

101 millioner av disse var på gratistjenesten, som sto for annonseomsetning på 158 millioner dollar, cirka 1,33 milliarder norske kroner. 

Digital Music News meldte i juli at de hadde sett dokumenter som viste at Apple Music nå har flere betalende brukere enn Spotify i USA.

Nettstedet skrev at begge hadde noe over 20 millioner betalende brukere i USA, men at Apple Music var en hårsbredd foran. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen