Spotify utvider til tre måneders gratis prøveperiode for Premium.
Spotify utvider til tre måneders gratis prøveperiode for Premium. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Spotify utvider gratisperioden for nye Premium-brukere

Og innfører mulighet for foreldrekontroll på familieplanen.

Spotify har frem til nå tilbudt én måneds gratis prøvetid på sin Premium-tjeneste, men utvider nå til tre. 

Med det matcher de for eksempel Apple Music, som helt siden lanseringen har tilbudt en prøveperiode på nettopp tre måneder.

Ingen annonser  

Endringen ble rullet ut i går, og tremånedersperioden er tilgjengelig for alle med en vanlig eller en studentkonto som foreløpig ikke har prøvd Spotify Premium. Etter hvert vil den også utvides til familiekontoer og Duo-kontoer. 

Musikktjenestens Premium-abonnement tar for eksempel vekk annonsene mellom låter og lar deg laste ned musikk og podcaster for lytting offline.

Etter at prøveperioden er over vil prisen fortsatt være 109 kroner i måneden, etter at Norge var ett av landene Spotify valgte å eksperimentere med høyere priser i tidligere. 

Familiekontroll 

Tidligere denne uken varslet Spotify også oppgraderinger til familieplanen sin, blant annet med muligheter for foreldre til å sperre for musikk med upassende språk overfor barna. 

Funksjonen er imidlertid avhengig av at plateselskapene merker musikken som «explicit», sier Spotifys nordiske kommunikasjonssjef Anna Ingler på spørsmål fra Tek.no. 

– Retningslinjene for hva som regnes som «explicit» varierer noe mellom ulike land. Spotify anser explicit innhold med hensyn til familieplanens foreldrekontroll å være alle låter og album som de respektive plateselskapene har merket som explicit, sier hun. 

Vi vet for eksempel at Sony Norge merker sitt innhold, og en kjapp sjekk viser også at omtrent halvparten av låtene til russelåtprodusenten Tix forsvinner fra utvalget med sperren påslått. 

Podcaster er imidlertid ikke omfattet av sperren. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen