Spotify tjente bare 285 000 kroner i Norge i fjor
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Spotify tjente bare 285 000 kroner i Norge i fjor

Med konkurrenten WiMP går det tilsynelatende enda verre.

Ifølge E24 sliter både Spotify og WiMP med å tjene penger på det norske markedet. I 2013 økte Spotify omsetningen sin i Norge med hele 200 millioner kroner, til 665 millioner kroner. Likevel falt selskapets bunnlinje fra 10,3 millioner til bare 284 171 kroner.

Likevel avviser Spotify at de sliter økonomisk på det norske markedet overfor E24. De hevder at har en langsiktig plan.

– Spotify vil fortsette å investere for å vokse, og vår høyeste prioritet i 2014 er nettopp dette. Deretter ønsker vi å videreføre våre enestående tjenester til enda flere mennesker samtidig som vi fortsetter å legge til rette for fremtidig vekst, både for oss og for musikkbransjen i sin helhet, sier kommunikasjonsdirektør Malin Cumzelius i Spotify til E24.

WiMP taper fortsatt millioner

Spotifys norske konkurrent WiMP sier til nettstedet at de har sett en inntektsøkning det siste året i Norge. Tjenesten har for øvrig blitt lansert i flere land, noe som naturligvis krever en viss investering. De kalde fakta er at Aspiro, som eier WiMP, har tapt 26,5 millioner svenske kroner så langt i år. Det er likevel en bedring på 13,4 millioner svenske kroner fra samme periode i fjor, opplyser WiMP til Teknofil.no.

Den norske streamingtjenesten sier at de nå har totalt 580 000 kunder i alle land, og at de ikke frykter konkurranse fra verken Spotify eller andre aktører – som Google eller Apple.

– WiMP har et litt annet tilbud enn konkurrentene, for vi satser blant annet på redaksjonelt innhold med en dedikert norsk redaksjon og best mulig lydkvalitet, sier kommunikasjonssjef Kristin Castillo Eldnes i WiMP til E24.

Norske WiMP er foreløpig alene om å levere HiFi-lyd (lossless FLAC) på det norske musikkstreamingsmarkedet. 

Nettsted hevder Apple kjøpte Beats i full panikk:
– Apple-ansatte brukte Spotify i stedet for iTunes »

 (Kilde: E24 )

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen