Spotify skal teste bruken av tjenesten i bilen ved hjelp av «Car Thing». Fremover kan vi også se «Voice Thing» og «Home Thing», varsler selskapet.
Spotify skal teste bruken av tjenesten i bilen ved hjelp av «Car Thing». Fremover kan vi også se «Voice Thing» og «Home Thing», varsler selskapet.

Spotify lanserer sitt første fysiske produkt

Skal teste bilbruk med «Car Thing».

Spotify skal teste hvordan folk bruker musikk og podcaster i bilen gjennom en ny stemmestyringsenhet de kaller «Car Thing». 

Tingesten skal fremover deles ut til utvalgte Premium-brukere i USA, og vil gi brukerne mulighet til å fortelle enheten hva de har lyst til å høre på ved hjelp av stemmen. 

Spotify presiserer i et blogginnlegg at dette bare er en test, og at de ikke har noen planer om å gjøre enheten tilgjengelig for vanlige brukere. Det motsier en artikkel fra FInancial Times tidligere i år, som skrev at enheten ville koste rundt 100 dollar. 

– Men læringene fra testen vil diktere hvordan vi utvikler opplevelsene overalt hvor du lytter, skriver selskapet. 

Voice Thing og Home Thing 

Enheten vil plugges i sigarettenneruttaket og kommuniserer trådløst over blåtann med både bilen og telefonen din. Den vil aktiveres ved å si «Hey Spotify», fulgt av det du har lyst til å høre på. 

Spotify sier også at det ikke er usannsynlig at de kommer til å gjøre liknende tester i andre omgivelser i fremtiden.

De skriver at man ikke trenger å bli overrasket om det kommer nyheter om «Voice Thing» eller «Home Thing» i fremtiden, men at fokuset fortsatt er å bli verdens nummer-én-plattform for lyd, ikke på å lage maskinvare. 

Ifølge The Verge skal selskapet imidlertid ha søkt om varemerkebeskyttelse både for Car Thing, Voice Thing og Home Thing.  

Ingen egen stemmestyring – foreløpig 

Stemmestyring er ikke tilgjengelig direkte i Spotify, selv om Spotify tidligere har gitt enkelte brukere tilgang til en slik funksjon. Googles Assistent har imidlertid mulighet til å hente opp Spotify-innhold basert på dine kommandoer.

Apples Siri har det foreløpig ikke, men det er mulig å lage snarveier til diverse Spotify-kommandoer via Apples Shortcuts-funksjon for Siri. 

Car Thing-testen skal starte opp i løpet av de kommende ukene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen