Blokkerer du en artist vil Spotify automatisk hoppe over alle sangene deres for deg, så du slipper å høre dem igjen.
Blokkerer du en artist vil Spotify automatisk hoppe over alle sangene deres for deg, så du slipper å høre dem igjen. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Spotify vil la deg blokkere artister du hater

Har du fått nok av den nyeste og ferskeste popartisten som dominerer topplistene? Eller kanskje du bare synes jazz er dass? Musikktjenesten Spotify er nå i ferd med å implementere en funksjon i appen sin som lar deg blokkere artister slik at du aldri trenger å høre på musikken deres igjen. 

Den nye funksjonen ble først oppdaget av teknologinettstedet Thurrott, som skriver at det foreløpig bare er mulig å blokkere artister via iOS-appen, og ikke via Android, skrivebordsprogrammet eller nettleseren.

Blokkerer dem ikke helt

For å blokkere en artist trenger du altså Spotifys iOS-app. Der må du navigere deg til artistsiden, for eksempel ved å trykke på ellipseknappen mens du spiller en sang (…), og deretter «View Artist». 

Der trykker du nok en gang på menyknappen (…) øverst i høyre hjørne, hvor du finner valget «Don't play this artist». 

Trykker du på den, vil du fortsatt se sanger og album fra artisten, og trykker du direkte på dem vil de spilles av. Men hvis de ligger i en spilleliste, enten din egen eller andres, vil de automatisk hoppes over i spillekøen. 

Slik blokkerer du en artist på Spotify (foreløpig bare tilgjengelig for noen iOS-brukere) Foto: Montasje, Tek.no

Det er også verdt å nevne at du fortsatt vil kunne høre sanger hvor artisten du har blokkert har hatt en gjesteopptreden. Bare sanger hvor artisten er hoved- eller soloartist vil bli blokkert.

Rulles ut fortløpende

Spotify er tilgjengelig på en hel drøss av forskjellige plattformer, så at den nye funksjonen bare er tilgjengelig på iOS kan være et tegn på at den fortsatt er i testfasen. Vi har fått funksjonen låst opp på vår konto, men det kan hende at ikke alle iOS-enheter har fått den ennå. 

Vi har vært i kontakt med Spotify for å høre mer om funksjonen og når den eventuelt rulles ut til flere brukere. Vi venter fortsatt på svar. 

Hvilke artister vil du blokkere? Vil du blokkere noen i det hele tatt? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet nedenfor!

Les også: Gratis-brukerne hos Spotify får enda en «Premium»-funksjon

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen