Derfor saksøkes Spotify for 13 milliarder kroner
(Gil C/Shutterstock.com)

Derfor saksøkes Spotify for 13 milliarder kroner

Strømmegiganten anklages for massivt brudd på opphavsretten.

Det går ofte hardt for seg på strømmemarkedet, og nå melder blant andre nyhetsbyrået Reuters og Variety at giganten Spotify har fått et massivt søksmål rettet mot seg på grunn av store, angivelige brudd på opphavsretten.

Det er plateselskapet Wixen Music Publishing Inc som nå er på krigsstien, med et søksmål på saftige 1,6 milliarder dollar, eller rundt 13 milliarder kroner, mot Spotify. Det er altså ikke små beløp det dreier seg om denne gangen.

Lisens-trøbbel

  Bilde: Pixabay

I søksmålet hevdes det at strømmetjenesten har brukt tusenvis av låter uten å innhente riktig lisens for reproduksjon eller distribusjon, og uten kompensasjon til selskapet. Låtene omfatter artister som blant andre Tom Petty, Neil Young, The Beach Boys, Missy Elliott og Janis Joplin.

Søksmålet kommer relativt kort tid etter at Spotify inngikk et forlik på 43 millioner dollar, rundt 350 millioner kroner, i mai i år etter et lignende søksmål. I den saken ble det hevdet av saksøkerne at Spotify ikke hadde betalt royalties for låter som var tilgjengelig for brukere av strømmetjenesten.

Det nyeste søksmålet er altså av vesentlig mer alvorlig art. Spotify skal ennå ikke ha kommet med noen kommentarer om saken, og det er uvisst om de vil gjøre det.

Misfornøyde artister har også tidligere vært på ferde overfor strømmegiganten. I 2015 ble Spotify saksøkt for 1,3 milliarder kroner med beskyldninger om at Spotify bevisst hadde distribuert opphavsbeskyttet musikk uten den nødvendige lisensen, som er det samme som er bakgrunnen for dette seneste søksmålet.

Selv har Spotify en høne å plukke med Apple »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen