Spotify planlegger gratis mobilversjon
Teknofil
(Bilde: Johan Larsson / Flickr)

Spotify planlegger gratis mobilversjon

Musikktjenesten omstiller seg til nye tider.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spotify har invitert til en pressekonferanse den 11. desember, men allerede nå kan det se ut som at vi vet noe av det den svenske musikktjenesten planlegger å kunngjøre.

Ifølge kildene til The Wall Street Journal utvikler Spotify en gratisversjon av mobilutgaven – en funksjon som hittil har skjult seg bak Premium-abonnementet på 99 kroner per måned. Det er foreløpig ikke klart hvordan finansieringsmodellen blir, men Engadget skriver at gratisutgaven på mobil mest sannsynlig vil bli reklamestøttet, akkurat som på skrivebordet.

Begrensninger for gratisbrukerne

Nettsiden TechCrunch har fått vite litt mer, og hevder at dette trekket markerer at Spotify omstiller seg til en ny hverdag. Da den gamle mobilrestriksjonen kom i gang for noen år siden, var ikke smarttelefoner og raske mobilnett like utbredt eller utviklet. Dette er vesentlig forandret i dag, og Spotify vil henge med.

TechCrunch har også fått vite mer om hvordan en eventuell grativversjon av Spotify vil fungere på mobil. En ny avtale med de store plateselskapene er visstnok inngått, og ifølge denne kan gratisbrukerne kun lytte til et begrenset antall sanger. Etter denne terskelen er tråkket over, må disse brukerne belage seg på å høre på en Pandora-aktig radiotjeneste i stedet, som er basert på smakspreferanser. Tidligere spillelister og stjernemerkede låter skal angivelig ikke bli rammet like hardt av begrensningen.

Om alt dette stemmer, gjenstår å se den 11. desember.

Sjekk ut hva du har hørt mest på:
Spotify oppsummerer musikkåret 2013 »

(Kilder: The Wall Street Journal via Engadget, TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen