Spotify med eget familie-abonnement
(Bilde: Spotify)

Spotify med eget familie-abonnement

Lavere priser og alle får premium-tilgang.

Den svenske strømmeleverandøren Spotify melder nå at de har fått et nytt produkt i stallen, nemlig Spotify Family. Denne er myntet på familier, som synes det å dele på én konto blir litt tungvint.

Har du en konto som hele familien deler risikerer du at lyden forsvinner om det er en annen som logger seg på kontoen via en annet enhet, siden du bare for lov til å ha én strøm aktiv. I tillegg kan det lett bli litt rot om det er veldig forskjellig musikksmak ute og går.

Med Spotify Family får alle som er med i familien tilgang på sin egen premium-konto, med egne spillelister, loggfiler og anbefalinger.

Totalt kan du invitere opptil fire personer til å være med på familiekontoen, og dere får én fakturaadresse. Hver person du inviterer får i tillegg premiumabonnementet til halv pris, altså 49,50 kroner.

– Dette har vært en av de mest etterspurte funksjonene fra kundene våre, skriver innholdsansvarlig Ken Parks i en pressemelding.

Apple vil også kutte

Samtidig som Spotify beveger seg nedover rent prismessig er det også andre aktører som presser den veien. Apple skal visstnok jobbe med å halvere dagens prisnivå, som typisk ligger på ti amerikanske dollar per måned, melder Recode.net.

Argumentasjonen skal være at Apples beste kunder iTunes legger igjen 60 dollar i året, eller fem dollar i måneden. Ved å få disse over på en abonnementsmodell vil inntektene forbli de samme, men langt flere vil la seg friste av å hoppe på en avtale om fem dollar i måneden.

Det store spørsmålet blir om Apple greier å dytte ned prisene, eller om platebransjen vil la dem ligge på det nivået de er per i dag. Får Apple gjennomslag kan vi nok vente oss en bred prisnedgang.

Det går ikke alltid på skinner:
Sjekk det rare Spotify-problemet vi fikk »

(Kilder: Spotify og Recode.net)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen