Spotify har nådd stor milepæl
(Bilde: Denys Prykhodov/Shutterstock.com)

Spotify har nådd stor milepæl

2014 ble et godt år for den populære musikktjenesten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Siden den startet opp i Sverige for ganske nøyaktig syv år siden har musikkstrømmetjenesten Spotify opplevd en svært kraftig vekst i antall brukere og abonnenter på verdensbasis, og er ekstra populær her i Norden. Særlig nordmenn har trykket musikkstrømming til sitt bryst.

Nå melder Spotify selv på hjemmesiden sin at 2014 ble et skikkelig solid år og at strømmetjenesten følgelig har nådd en aldri så liten milepæl når det gjelder brukere og abonnenter.

15 millioner abonnenter og 60 millioner brukere

Ved årsskiftet noterte selskapet seg nemlig intet mindre enn 15 millioner abonnenter på verdensbasis. Samtidig har tjenesten også kommet opp i respektable 60 millioner aktive brukere, noe som betyr at veksten på begge områdene har vært upåklagelig for musikkstrømmetjenesten.

Den forrige milepælen kom så sent som i mai i fjor, da tjenesten til sammenligning kunne melde om et antall abonnenter på 10 millioner og et antall aktive brukere på 40 millioner på verdensbasis.

Meget stor i Norden

Spotify ble startet opp i 2008 av svensken Daniel Ek og oppnådde høy popularitet kort tid etter lanseringen. Som Wired rapporterte i 2010 hadde tjenesten 10 millioner i både brukere og antall låter etter bare to år. 

Bare i Norden, det vil si Norge, Sverige, Danmark og Finland, har Spotify nå over 7 millioner brukere, noe som sltså betyr at Norden står for en bemerkelsesverdig stor andel av tjenestens totale brukerantall med tanke på det relativt lave befolkingstallet i regionen.

Snart får iTunes trolig sin egen «Spotify»-tjeneste: Apple skal nemlig integrere Beats Music i iTunes, ifølge rykter »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen