Spotify har fått 40 prosent flere abonnenter
(Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Spotify har fått 40 prosent flere abonnenter

Nærmer seg 100 millioner betalende abonnenter.

Spotify melder at de har fått 40 prosent flere betalende abonnenter det siste året. Musikkstrømmetjenesten som blant annet konkurrerer med Apple Music, Tidal og YouTube Music har dermed kommet opp i imponerende 87 millioner premium-abonnenter ved utløpet til tredje kvartal. 

Når nesten 100 millioner betalende i år

I tillegg til betalende brukere har også Spotify ytterligere 109 millioner gratisbrukere. Det er en økning på 20 prosent reklamelyttere det siste året. 

I en børsmelding forteller Spotify for øvrig at de øker langt raskere i Latin Amerika og andre nye markeder enn i de etablerte vestlige landene.  

Spotify ser også for seg at de vil nærme seg 100 millioner betalende brukere om ikke lenge, og de estimerer å ha inntil 96 millioner betalende abonnenter innen utgangen av fjerde kvartal. 

Guide:
Velg musikktjenesten som passer deg best »

Raske konkurrenter

Det er sterke tall Spotify melder om, men for å holde rivalene unna må de jobbe enda hardere. 

Tidligere i år ble det klart at Apple Music vokser over dobbelt så raskt som Spotify på det amerikanske markedet og at Apple snart kan gå forbi som den største aktøren på deres hjemmemarked. 

Ifølge de siste tallene for Apple Music, som stammer fra mai i år, hadde tjenesten 50 millioner betalende abonnenter globalt. Mens Spotify var først ute av de store aktørene har Apple Music den fordelen at tjenesten kommer forhåndsinstallert på alle Apples enheter. Apple Music er dessuten tilgjengelig i 115 land, mot Spotifys 65 land. 

Når det kommer til Amazon Music antas de å være den tredje største strømmetjenesten med «flere titalls millioner abonnenter». De vokser også svært raskt og blir en tydelig konkurrent med sitt fokus på talestyrte Alexa-høyttalere. Tidal skal på sin side ha omtrent tre millioner abonnenter, men tallene her er usikre. 

Sliter med gratispassasjerer:
Så mange jukser seg til Spotify premium »

(Kilde: MVL)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen