Spotify forklarer sin forretningsmodell
Teknofil
(Bilde: Spotify)

Spotify forklarer sin forretningsmodell

Lanserer ny nettside for artister.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Musikktjenesten Spotify har mottatt mye kritikk for å gi for lite igjen til artistene, noe som blant annet førte til at Radiohead-frontmannen Thom Yorke fjernet musikken sin. Nå ønsker det svenske selskapet å være mer åpne om forretningsmodellen og appellere mer til artistene, og derfor har det lansert nettstedet SpotifyArtists.com.

Her får artister, plateselskaper og alle andre interesserte vite detaljene om inntektsmodellen, hvor stor andel av kaken musikerne mottar og så videre. I tiden framover skal artister i tillegg få analyseverktøy via nettsiden, som viser hvordan musikken deres konsumeres og blir spredd på Internett.

Åpne om modellen

Spotify benytter dessuten anledningen til å skryte av at de har betalt totalt én milliard dollar til rettighetsinnehaverne siden starten i 2008, og at halvparten av dette har skjedd bare i år. Selve inntektsgrunnlaget for hver artist er et komplisert regnestykke, og innebærer blant annet hvor mye plateselskapet skal ha, og hvor stor andel av alle musikkavspillinger den aktuelle artisten står bak.

Gjennomsnittssummen for hver eneste avspilling av hver enkeltlåt på tjenesten er mellom 0,037 og 0,05 kroner. Det er kanskje ikke noe å rope hurra for, men Spotify påpeker at dette vil øke hvis flere blir brukere av tjenesten. I dag har tjenesten over seks millioner betalende kunder og over 24 millioner brukere verden over.

Hos Spotify Artists får artister videre tips til hva de kan gjøre for å få mest ut av musikktjenesten, samt guider til hvordan du for eksempel kan få ut musikken din.

Sjekk ut den nye nettsiden på SpotifyArtists.com.

Ingen nåde:
Saksøker Spotify på grunn av spillelister »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen