Spotify fjerner gratissperrene
Teknofil
(Bilde: Spotify)

Spotify fjerner gratissperrene

Nå kan du høre på så mye reklamefinansiert musikk du bare vil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spotify har valgt å fjerne alle sperrer fra gratisabonnementet deres på PC-plattformen. Det vil si at du kan høre på så mye musikk du bare vil fra Spotify uten å betale en krone, selv om reklamene naturlig nok vil fortsette å dukke opp mellom sangene. 

Går tilbake til røttene

Det nye gratistilbudet ligner på det Spotifys opprinnelig ga brukerne da de lanserte tjenesten i 2008. De siste årene har imidlertid gratisabonnementet vært begrenset på flere måter. Etter første registrering har gratisbrukere fått seks måneder fri bruk, før de blir begrenset til bare 2,5 time musikk hver uke.

Frem til desember i fjor kunne heller ikke gratisbrukere bruke Spotifys mobilapplikasjon. Nå har gratisbrukere hos Spotify tilgang til selskapets enorme musikkbibliotek på mobilen også, men er nødt til å bruke en spesiell Shuffle-modus som velger sangene for dem. 

Vil slå Beats

Den største årsaken til Spotifys endring i gratistjenesten sin er trolig på grunn av økt konkurranse fra andre lignende tjenester. Internasjonalt har Rdio vokst seg stort, og Beats vil lansere enn strømmetjeneste i løpet av januar. Beats-tjenesten, kalt Beats Music, vil tilby brukerne 7 dager gratis bruk, før de er nødt til å bli betalende medlemmer for å bruke tjenesten.

Ved å tilby hele sitt bibliotek, helt gratis, kan det hende Spotify har slått beina under Beats Music før de engang fikk startet.

Spotify endret strategi i desember: 
Nå blir Spotify gratis på mobil »

(Kilde: Pocket Lint

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen