Sporty Nokia-smarting

Nokia presenterte i dag en ny telefon for mobilister med en aktiv livsstil. Nokia 5500 er en snakkesalig mobiltelefon som er rettet mot brukere som "har en atletisk livsstil". Telefonen er i følge Nokia tre i ett, og byr på tre forskjellige moduser avhengig av hva du driver med.

Du kan velge mellom telefonmodus, musikkmodus og sportsmodus. Telefonmodus aktiveres når du skal bruke telefonen til å ringe og skrive meldinger. Når du vil høre på musikk, tilpasser telefonen seg denne bruken. Om du vil trene, kan du sette 5500 til sportsmodus, og holde tritt med hvor langt du har gått og hvor mange kalorier du har forbrent.

Har du ikke tid til å se på skjermen, kan telefonen lese tekstmeldingene dine høyt. Ingen dum idé når du er ute og løper, eller når du kjører bil.

Vil du høre på musikk, støtter telefonen microSD-minnekort med en størrelse på inntil én gigabyte. Og dette trengs. Nokia har utstyrt telefonen sin med minimale ti megabyte internminne. Det blir kanskje litt lite med et kamera på to megapiksler.

Nokia påstår selv at et minnekort på en gigabyte skal holde til 750 sanger, men da bør du være særdeles lite kresen når det gjelder lydkvalitet. Våre beregninger viser at du heller bør regne med omtrent 250 sanger i grei kvaliet på et minnekort som holder en gigabyte. Nokia oppgir også at telefonen skal kunne spille musikk i opptil ti timer.

Om du er av den aktive typen, kan telefonen måle hvor mange skritt du har tatt, hvor langt du har beveget deg og hvor fort det går. I tillegg skal telefonen tåle en smell eller to, siden den er bygget inn i stål og har gummibeskyttelse. I tillegg skal telefonen tåle både støv og vannsprut.

5500 er i tillegg en aldri så liten smarting. Telefonen kjører nemlig Symbian, nærmere bestemt Series 60. Dermed kan du installere nye programmer og veksle mellom oppgaver.

Skulle du ha behov for å koble telefonen til PC-en eller bruke et trådløst håndfrisett, er 5500 utstyrt med blåtann. Telefonen har som sedvanlig også støtte for USB-tilkobling og infrarød overføring.

5500 er ikke utstyrt med 3G, men har EDGE. Dette sørger for at du har en internettilkobling på inntil 236 kbps. Nokia har også fått på plass støtte for trippelbånd, slik at du kan ta med deg telefonen på ferie til USA og Canada.

Selv om 5500 ikke akkurat kan kalles en småtass, skiller den seg positivt ut fra andre Series 60-telefoner når det kommer til størrelse. Med dimensjonene 10,7 x 4,5 x 1,8 cm og en vekt på 103 gram, er den en del mindre enn for eksempel 3G-slageren N70.

Om vi fortsetter å sammenligne med N70, har også skjermen fått seg en oppgradering. 5500 har en oppløsning på 208 x 208 piksler, og en fargedybde på 262 000 farger.

Nokia oppgir at batteriet skal vare til 4,5 timers taletid og ti dagers hviletid. 5500 skal komme i salg i løpet av tredje kvartal i år, og vil trolig komme til å koste rundt 3500 kroner.

På neste side kan du lese Nokias pressemelding.

(Kilder: Nokia.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen