TEST: Sporty musikkmobil
Test

Sporty musikkmobil

Testresultater

Sony Ericsson W710i

Positive ting Bra treningsmobil, TrackID, funksjonsrik
Negative ting Gammel Walkman-spiller, litt lubben, mangler autofokus
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson W710i

Positive ting Bra treningsmobil, TrackID, funksjonsrik
Negative ting Gammel Walkman-spiller, litt lubben, mangler autofokus
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Midt i jakten på bedre form, treningsglede og strammere kropp, dukket Sony Ericssons W710i opp på kontoret. Kunne dette være min lenge etterlengtede treningskamerat?

Full av iver fylte jeg det 512 MB store minnekortet med en god dose heftig, rytmisk musikk, før jeg festet telefonen godt til beltet og spente på meg joggeskoene.

Multi-teller
En av de første tingene vi merket oss var at W710i teller en hel masse. Den teller skritt, hvor langt skrittene tar oss og selvsagt hvor mange kalorier vi har klart å forbrenne i løpet av en treningsøkt.

Lar vi mobilen henge i beltet hele dagen teller telefonen automatisk et hvert skritt vi tar på vei til bilen, i butikken og rundt omkring uten at vi trenger å be den om å holde oversikt over disse skrittene.

Har du dårlig med belter eller bukselinninger kan telefonen også festes rundt armen i en medfølgende bærestropp.

Savner sykkel
Sony Ericsson W710i kan uten problem fungere som din personlige trener, og har egne innstillinger for gange og løping. Ettersom du trimmer og legger kilometer på kilometer bak deg, blir du belønnet med medaljer for innsatsen din.

Det vi derimot savner er sykkelmodus, slik at vi kan premieres og få skryt også for alle de timene vi tilbringer på ergometersykkelen i påvente av at våren skal dukke opp.

Sony Ericsson har laget en telefon som ser ekstra holdbar ut, men dessverre bedrar skinnet på akkurat det området. W710i tåler ikke mer enn det en vanlig telefon gjør, så det er lurt å dekke den til når det regner og unngå å miste den for mange ganger i bakken.

Musikk til treningen
Noe av hovedtanken bak W710i er at du skal få flere ting i en liten pakke. Dette er mobiltelefonen som både skal gi treningslyst, musikk til treningen og muligheten til å ta bilder av rare ting og dyr på den daglige(?) joggeturen i skog og mark.

Å fylle W710i med musikk er en lek med den medfølgende programvaren, og med 512 MB har du plass nok til i hvertfall to timer med musikk til treningen. Skulle du være blant de aller mest aktive har W710i også radio, dersom du går lei musikken underveis.

I stedet for det vanlige Walkman-hodesettet med propper, har Sony Ericsson denne gangen laget øreplugger med bøyle som skal sitte bedre i øret når du beveger deg. Liker du ikke pluggene kan du enkelt koble til ditt favoritthodesett.

Vi gir pluss for TrackID – så vi kan identifisere låter vi ikke vet navnet på.

Ufokusert kamera
De første Walkman-mobilene hadde 2 megapikselkamera med autofokus, men i de senere modellene har Sony Ericsson valgt å se bort fra fokuseringen. Dette resulterer i at bildene er litt mindre skarpe, og at det kreves svært godt lys for å knipse gode bilder.

Er du allikevel utendørs før solen går ned, klarer du fint å få til noen gode bilder med W710i.

God telefon
Sony Ericsson W710i kan ikke bare spille musikk og hjelpe deg i bedre form. Den har Edge-teknologi for rask surfing på nettet og er svært brukervennlig. Den indre hovedskjermen kunne med fordel vært bedre, men den ytre er svært oversiktlig og holder oss oppdatert på alt vi trenger.

Batteriet holder til mange timer musikkavspilling og samtale, men allikevel må vi lade telefonen ganske ofte. Selv når den får ligge i ro uten å brukes til noe av det den kan, tappes batteriet ganske kjapt. Men å lade mobilen annenhver dag er ikke uvanlig.

For sporty brukere
Ved første øyekast er W710i en litt lubben mobiltelefon. Utseendet minnet altså slett ikke om en mobiltelefon for den mest sporty delen av befolkningen. Etter noen ukers bruk har vi ombestemt oss. For aktive brukere er W710i et utmerket valg. Den er kjapp, underholdende og lett å forstå seg på – samtidig som den fungerer utmerket både som motivator og treningskamerat.

Gode utvendige musikknapper og en pris på rundt 2800 kroner uten subsidier gjør at W710i vipper opp på karakteren 5 av 6 mulige.

Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson W710i
.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen