Sportsmobil med EDGE fra LG

LG er ikke kjent for å lansere mange av sine modeller her i Norge, men i løpet av sensommeren dukker en ny mobiltelefon fra den sørkoreanske produsenten opp i norske butikkhyller. Modellen har fått navnet M4410, og er den første telefonen med EDGE som LG tilbyr her til lands.

Tung sportsmobil
M4410 er en kamskjelltelefon, og som flere andre modeller fra LG er den designet til å se ut som en sportsbil. Ved å legge fokuset på fart og design, forsøker LG å skille seg ut i et presset marked hvor det spyttes ut mobiltelefoner med mer eller mindre like funksjoner på daglig basis.

Størrelsesmessig er mobilen forholdsvis stor og klumpete, med sine dimensjoner på 94 x 48 x 25 millimeter. Vekten er oppgitt til 116 gram, noe som heller ikke gjør telefonen til noen lettvekter. Her må LG se seg slått av Samsung, som stadig leverer små og snertne kamskjelltelefoner.

God skjermkvalitet
Den ytre skjemen er av typen OLED med en oppløsning på 128 x 128 punkter og en fargedybde på 65,000 farger. Dette bør tilsi høy kvalitet på tekst og bilder på utsiden av telefonen.

Beveger vi oss over til den indre skjermen finner vi en oppløsning på 176 x 220 punkter og en fargedybde på 262,000 farger. Med dette er skjermen blandt de i høyere klasse på dagens marked.

LG M4410 har fått tilnavnet "musikktelefon", og er utstyrt med MP3-spiller. Knappene som hører til MP3-spilleren er plassert under den ytre skjermen, og volumknappene finner vi på siden av telefonen. Dette gjør at du kan bytte mellom sangene eller justere lyden uten å måtte åpne kamskjellet, og er den samme løsningen som vi finner i Samsung E720 og E730.

Telefonen har et innebygd minne på så lite som 8 MB. Heldigvis har LG lagt til støtte for å utvide dette med et Mini SD-minnekort, slik at du får bedre plass til favorittmusikken din.

Videre har telefonen blitt utstyrt med et kamera på 1,3 megapiksler, noe som tilsvarer en oppløsning på 1280 x 960 punkter. Dette er de samme spesifikasjonene som vi finner i den litt eldre LG-modellen, T5100. I vår test kunne vi konkludere med at kameraet leverte en helt godkjent kvalitet.

Raskt mobilt Internett
Som nevnt over har M4410 fått støtte for EDGE. I dag er det kun Nokia som har EDGE-telefoner i butikkhyllene, men vi venter også på Samsung og Sony Ericsson. Med andre ord kan LG bli blant de aller første med dette i Norge.

EDGE åpner for en nedlastingshastighet på mellom 100 og 200 kbps, selv om vi reelt i Norge får omtrent 100 kbps. Dette er en stor forbedring fra GRPS, som kun tilbyr rundt 56,6 kbps. EDGE har blitt kalt en miniversjon av 3G, og gjør at du kan laste ned større filer til mobiltelefonen, som for eksempel musikk, filmer og nyhetsklipp.

En annen positiv overraskelse er at M4410 har fått støtte for blåtann, noe som har vært savnet hos LGs telefoner. Dette gjør det enkelt å overføre bilder og annen data fra mobilen og til en PC. Telefonen er også utstyrt med trippelbånd slik at du også kan bruke den i det Nord-Amerikanske mobilnettet.

LG M4410 dukker opp i norske butikkhyller i løpet av september, og vil ha en prislapp på rundt 3000 kroner.

(Kilder: LG, GSMArena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen