Sport & business fra SE

(Z710 og W710)

I dag kunne Sony Ericsson vise frem fire nye mobiltelefoner. Blant disse finner vi kamskjellene W710 og Z710, som begge er ventet i butikkene i løpet av årets tredje kvartal.

Mens Z710 markedsføres som en forretningsmobil, er W710 det syvende medlem i Sony Ericssons Walkman-familie. Sistnevnte fungerer også som selskapets sportsalibi.

De to telefonene har mange likhetstrekk. For det første er designet tilnærmet identisk, med mål på 8,8 x 4,8 x 2,5 centimeter, og en vekt på 110 gram. Du burde derfor ikke ha problemer med å få disse telefonene ned i verken stresskofferten eller joggebuksa.

Begge telefonene har fått en 128 x 128 pikslers STN-skjerm på utsiden. Telefonenes invendige skjerm har en oppløsning på 176 x 220 piksler og en fargedybde på 262 144 farger. Videre har begge telefonene et tomegapikslers kamera, samt støtte for blåtann, RDS-radio og EDGE. På utsiden har begge telefonene fått dedikerte kontrolltaster, samt tastelås.

Z710 - Lite kamskjell for forretningsbrukeren
Sony Ericsson Z710 er siste mote for den unge og travle forretningsmann. Telefonen kommer i fargene Twilight Black og Metallc Sand.

Tastene på utsiden av telefonen kan du bruke til å behandle musikk, SMS, oppgaver og avtaler du måtte ha på agendaen.

På innsiden har W710 fått store taster som sitter langt fra hverandre. Har du aldri så tykke fingre, bør det ikke by på problemer å skrive tekstmeldinger med denne telefonen. I tillegg til nummertastene, og funksjonstaster, har W710 fått egne taster til internettsurfing, samt en egen programmerbar snarveistast.

Z710is kamera har mulighet til å zoome inn bildet 2,5 ganger. Bildene du tar med kameraet, samt musikkfiler, kan lagres i internminnet på 10 MB. Et minnekort med lagringskapasitet på 64 MB følger også med i pakken. Skulle dette likevel bli for lite, kan du kjøpe deg minnekort av typen Memory Stick Duo.

Minnekortet sitter plassert under bakdekselet på telefonen. Dette gjelder både Z710 og W710. Dette kan by på flere komplikasjoner om du bytter kort ofte, men hindrer samtidig at smuss trenger inn i kortluken.

Om du vil surfe på nett med Z710, vil det glede deg at telefonen har en fullverdig HTML-leser. Du kan derfor surfe på vanlige nettsteder i tillegg til WAP-sider.

Når Z710 kommer i salg i løpet av årets tredje kvartal, vil den ha en pris på omtrent 2500 kroner.

W710 - musikkmobil for sportsentusiasten
W710 er Sony Ericssons første mobiltelefon med fokus på sport og en aktiv livsstil.

Telefonen vil komme i fargene Performance Graphite og Hatha Violet. Både utsiden og innsiden av telefonen er delvis kledd i gummi, som skal sikre godt grep når du er ute i hinderløypa. W710 er imidlertid ikke vanntett, og bør få ligge igjen på bassengkanten når du skal på svømmetur.

Den nye modellen har et internminne på 10 MB. Med i pakken følger et minnekort på 512 MB. Vil du ha enda mer minne, kan du kjøpe minnekort av typen Memory Stick Micro, som fås i størrelser på opptil 1 GB.

Som seg hør og bør, har W710 naturligvis også fokus på musikk. Sony Ericsson har inngått en avtale med musikkdatabasen Grace Note, som er den samme databasen både Sony og Apple bruker til sine musikkbutikker. Operatører har derfor mulighet til å tilby sine abonnenter kjøp og nedlasting av musikk fra Grace Notes database. Har du Telenor-abonnement.

Finner sangtittelen for deg
Grace Note tilbyr også såkalt Track-ID. Dette er en musikkidentifiserings-funksjon som lar deg ta opp deler av en sang med telefonens lydopptaker, og deretter sende snutten til Grace Notes database. Deretter vil du få svar fra databasen, med informasjon om hvilken artist og sang du hører på.

Teller skrittene dine
W710 er ikke bare en musikktelefon, men skal også kunne hjelpe deg med mattematikken når du er på joggetur. En innebygget bevegelsessensor kan regne ut hvor mange skritt du tar og hvor mange kilometer du har gått.

Sportstelefonen skal ha en taletid på 10 timer og en hviletid på 350 timer.

Telefonen vil komme i salg i løpet av årets tredje kvartal. Prisen er satt til omtrent tre tusen kroner.

(Kilde: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen