Sporløs og anonym nettsurfing

Microsoft og deres Internet Explorer har ofte blitt kritisert for sikkerhetsproblemer. Med lanseringen av beta 2 av Internet Explorer 8, har Microsoft nå introdusert muligheter for å surfe på nettet uten at du etterlater deg digitale spor.

Totalt anonym
Siste betaversjon av Internet Explorer 8 før lansering ble introdusert onsdag, og har en rekke nye og smarte funksjoner. Som vi skrev i forhåndsomtalen vår, er dette en spennende ny versjon av verdens mest brukte nettleser.

En de nye funksjonene i Internet Explorer 8 kalles InPrivateBrowsing, som lar deg styre absolutt alt i forhold til din egen bruk. Om du ønsker å skjule hvilke nettsider du besøker overfor barn eller ektefeller,

Full kontroll

Det å slette dine egne spor på din egen pc er i utgangspunktet ikke en stor operasjon, men med Microsofts nye løsning har du en rekke flere muligheter. Du slipper å aktivt gå inn og slette informasjon når du bruker InPrivateBrowsing, og trenger ikke i ettertid gå inn og slette egen spor på din maskin.

Langt viktigere er det at du heller ikke legger igjen informasjon på nettsider du besøker, og du trenger ikke bekymre deg for at personlig informasjon kommer på avveie. Du kan imidlertid åpne for egne favoritter, slik at du ikke mister tilgang til all informasjon du til vanlig har i nettleseren din.

Blokkerer reklame
Både Firefox, Opera, Safari, og forrige versjon av Internet Explorer har hatt muligheter for blokkering av reklame, men det nye i Internet Explorer 8 er muligheten til å sperre programvare fra tredjeparter.

Det vil altså si at hvis du besøker en nyhetsside, som også har værtjeneste eller aksjekurser fra andre leverandører, kan du enkelt blokkere disse hvis du ikke ønsker at det skal være en del av nettopplevelsen din.

Forbrukernes tillit
Selv om Microsoft selv kan risikere å tape penger på alle mulighetene til å blokkere reklame, ser programvaregiganten annerledes på det. Det handler om å bygge opp tillitt til forbrukerne sier JJ Richards, sjef for Microsofts annonseavdeling.

- Hvis Internet Explorer 8 kan være med på å øke oppmerksomheten rundt nettsikkerhet, er det et stort steg i riktig retning, sier Richards i en pressemelding.

Mindre nettsteder skjelver
Med den totale kontrollen du får over hva som vises av reklame, og tilleggsprogrammer fra andre leverandører, frykter reklamebransjen for fremtiden. Selv om mange nok ikke vil bruke de nye innstillingene, tror analytikere at det kan få stor innvirkning for mindre nettsteder.

Selv om annonseblokkering har vært tilstede i en rekke konkurrerende nettlesere en stund tror Mike Zaneis, sjef for annonseavdelingen i The Internet Advertising Bureau at dette kan få store konsekvenser for små nettsider.

- Inntekten fra annonseringen via internett gikk ikke tapt etter at Firefox implementerte sine sperrer, men Internet Explorer har fremdeles 80 prosent markedsandel, Når Microsoft nå følger i samme fotspor kan dette bli dramatisk for mange, sier Zanis.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen