Sporer PC-en ved tyveri

Adeona

Skulle uhellet være ute og du blir frastjålet din bærbare PC, og du på forhånd har vært så lur å ta i bruk Adeona, vil du kunne spore den på Internett og ha gode sjanser til å få den tilbake.

Det er en liten gruppe amerikanske forskere som mandag lanserte den nye sporingstjenesten for bærbare PC-er, en tjeneste som for undertegnede fremstår som noe helt unikt.

For ikke bare er den gratis, men den distribueres i tillegg under åpen kildekode, og er laget for både Windows, Linux og Mac – hva mer kan man ønske seg?

Slik fungerer det

For å sikre deg ved et eventuelt tyveri besøker du først Adeonas nettsted og laster ned og installerer programvaren, deretter overvåker Adeona din IP-adresse og sender krypterte anonyme meldinger om hvor maskinen befinner seg til sikre servere på Internett – til dette benyttes OpenDHT, som også er basert på åpen kildekode.

Hvis du blir utsatt for tyveri, laster du ned og installerer programvaren på en annen maskin, oppgir ditt brukernavn og passord, og vips så får du opp informasjon om maskinens siste IP-adresse og nærmeste rutere.

Denne informasjonen kan du så ta med til politiet, som igjen kan kreve at nettleverandørene utleverer nødvendig informasjon for å identifisere kunden som har benyttet IP-adressen innenfor et gitt tidsrom.

Bilde av tyven

Men bruker du Mac blir det enda mer fancy – Mac-versjonen benytter nemlig gratisprogrammet isightcapture, som benytter maskinens innebygde webkamera til å ta bilde av tyven – så har du hell i uhellet vil du derfor kunne troppe opp på politihuset med både IP-adresse og bilde av den skyldige.

Håper på deltagelse

Fordi Adeona utgis under åpen kildekode, håper folka bak tjenesten at programvareutviklere griper muligheten til å bygge videre på koden, og ønsker samtidig kommersielle aktører velkommen.

Blant annet nevner de muligheten for å legge til støtte for GPS (Global Positioning System) på nye plattformer, som for eksempel på Iphone.

(Kilder: Adeona, Infoworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen