Sporer barnas mobil

Alle foreldre opplever fra tid til annen bekymring for hva barna finner på når de ikke er hjemme.

Til tross for at de fleste barn nå er utstyrt med en egen mobiltelefon, får ikke alle foreldrene ro i sjelen når de ikke ser hvor barna oppholder seg.

For de som ønsker ekstra kontroll på ungene, finnes Seek & Find. Denne teknologien lar deg overvåke bevegelsene til ditt barns mobiltelefon direkte fra pc-en.

Seek & Find, som er utviklet av selskapet Bell Canada, er basert på GPS-teknologi. Signalene fra mobiltelefonen legges inn på en nettside, som oppdateres kontinuerlig. Det eneste som kreves er at mobiltelefonen er slått på.

I tillegg til å gi en oversikt over hvor mobiltelefonen befinner seg, kan systemet stilles inn til å gi beskjed når mobiltelefonen befinner seg i et spesifikt område.

Barna vil imidlertid ikke bli overvåket uten at de selv vet om det. Alle mobiltelefoner som søkes vil få en tekstmelding tilsendt med informasjon om dette. I tillegg må begge parter signere en avtale som bevis på at de godkjenner overvåkningen.

Kan finne kidnappede
En tjeneste som dette er ikke bare nyttig i foreldre-barn-situasjoner. I arbeidssituasjoner hvor de ansatte beveger seg mye, vil en teknologi som dette spare både tid og penger ved at man hele tiden må melde fra hvor man er.

Mulighetene for å finne igjen stjålne mobiltelefoner kan også økes betraktelig. Hvis noen skulle bli kidnappet eller forsvinne, kan Seek & Find være til uvurderlig hjelp for letemannskaper og myndigheter.

(Kilde: Computerworld, Bell Canada)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen