Sporer bussen din

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I forrige uke trommet Opera sammen pressen for å skryte av sine nye produkter, blant annet Opera Mini 2, Opera for Series 60 og Opera for Pocket PC.

Operas overhode, Jon S. von Tetzchner, kunne også fortelle at Opera arbeider med en ny tjeneste i samarbeid med Telenor og Fast, som skal holde deg løpende oppdatert på nyheter hele døgnet, samt hjelpe deg å rekke bussen.

Tjenesten er et helt eget grensesnitt til mobiltelefoner, utenfor Operas nettleser. I grensesnittet er det lagt opp til forskjellige tjenester i form av faner som ligger øverst i skjermen.

En RSS-funksjon gjør at du kan abonnere på nyheter, slik at disse dukker opp på skjermen etter hvert som de publiseres. Derfra kan du velge å lese et utdrag av nyheten, og klikke deg videre til den originale artikkelen i nettavisen den tilhører.

Tjenesten inneholder også kart og oppdatert informasjon om busstider, levert av Trafikanten. Alle trikker, baner og mange av bussene i Oslo og Akershus er utstyrt med GPS. Lurer du på hvorfor bussen ikke kommer, kan du bruke tjenesten til å finne ut hvor lenge det er til bussen kommer.

- Det spesielle med denne tjenesten er at den er utviklet i vanlig web-teknologi. Siden Opera bruker samme kjerne i nettlesere både på PC, Mobil og TV, så støtter den mobile nettleseren avansert web-teknologi som JavaScript, CSS og DOM, forteller Frode Hauge i Opera til Amobil.no

Foreløpig er trafikktjenesten kun prøvd ut på bussene i Oslo og Akershus. Men Hauge forteller at det ikke burde være noe problem å inkludere hele landet i tjenesten dersom disse dataene blir tilgjengelige.

I dag er det mellom 70 og 80 personer som prøver ut Telenor og Operas tjeneste. Men siden det fortsatt er en pilottjeneste, kan det fortsatt gå en stund før tjenesten eventuelt blir lansert.

Opera har for øvrig nettopp startet et samarbeid med eBay, som er verdens største nettsted for auksjoner. Brukere kan, ved å bruke en spesialtilpasset versjon av Opera Mini, både kjøpe og selge eiendeler og delta i budrunder via mobiltelefonen. Tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig i Tyskland.

(Kilder: Opera)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen