Spore slaktes av spillere

Spillet Spore kom endelig i butikkhyllene denne uken. Mange hadde sett frem til dette spilet hvor du er med og skaper en verden fra amøbenivå til intelligente vesner. Som en blanding av Sims og Civilization. Spillet har fått jevnt over god mottakelse av kritikere. Spilerne selv slakter derimot spillet.

Får terningkast 1
Amazon sine nettsider kan kundene selv rangere produkter og spillet Spore har i skrivende stund blitt rangert 2.200 ganger. Resultatet av rangeringen er katastrofalt for utviklerne EA, spillet har så langt fått en stjerne ut av fem, den laveste scoren med andre ord.

Men det er ikke selve spillet kundene klager på. Derimot er det kopisperren som EA har lagt inn i spillet.


Spore har fått 1 stjerne ut av 5 på Amazon sine sider.

Du eier ikke spillet
For EA har valgt å verne seg godt mot pirater. Så pass godt at mange har problemer med å bruke spillet. Kopisperren, Sony SecuROM, krever at spillerne aktiverer sine spill via nettet og lar deg maks foreta tre slike aktiveringer. Det betyr at spillet blir verdiløst om du bytter maskin hyppig eller reinstallerer ditt system jevnlig. Brukere frykter også at spillet vil bli ubrukelig den dagen EA bestemmer seg for å stenge sine aktiviseringsservere.

- I realiteten betyr det at du kun leier spillet i stede for å eie det. Spillet vill en gang stoppe å fungere, det er uunngåelig fordi en dag vil EA slutte å eksistere som selskap, skriver en irritert kunde hos Amazon.

Det hjelper samtidig lite at EA sine servere også slet med pågangen av brukere den første tiden.

Få spill har tidligere fått såpass dårlig brukerrangering på Amazon sine nettsider. Det spørs om det vil påvirke EA sitt salg av spillet, men det vil utvilsomt påvirke EA neste gang de vurderer kopisperre på sine spill.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen