Spor opp Fido

Hvis du har hund, har du kanskje også opplevd at bisken vil ta seg en tur på egenhånd når dere er ute i skogen. For jegere kan det være et problem at jakthundene lett finner igjen et bytte, men at jegeren ikke finner igjen hunden.

Disse problemene har finske Ultracom funnet en løsning på. På CeBIT fant vi nemlig en egen GPS-mottaker til hunder. Utstyret er festet i hundens halsbånd, og inneholder i tillegg en vanlig radiosender eller en GSM-sender.

Om du har radiosendervarianten av GPS-halsbåndet, får du med en mottaker som peker deg i retning hunden. Denne løsningen skal i følge Tony Uunila i Ultracom fungere bra i mindre områder. Du kan likevel ikke se nøyaktig hvor hunden befinner seg.

Om du har behov for å se hundens posisjon i et kart, må du ha GSM-varianten av utstyret. Halsbåndet sender da posisjon over mobilnettet, slik at hundens eier på telefonen får opp et kart som viser hvor hunden er. Denne metoden krever at du har en Series 60-telefon som for eksempel Nokia N70, siden du trenger et tilleggsprogram installert.

I tillegg har Ultracom utviklet et lignende system for radiomerking av nesten hva det måtte være. Om du for eksempel til enhver tid vil vite hvor barna dine oppholder seg, har finnene utviklet en liten GPS-mottaker med GSM-sender på størrelse med en mobiltelefon. Barnet kan da ha boksen i sekken, jakkelommen eller andre steder, og mor eller far kan betrygget følge med på hvor poden er. Det er imidlertid ennå ikke mulighet å holde oversikt over hvilken ugagn de driver med.

Utstyret skal i følge Uunlia komme i salg her i landet etter hvert, uten at pris eller tidspunkt er kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen