Sponset fundamentalister ved uhell

Meningen var å skaffe seg flere muslimske mobilkunder i Danmark, men Tele 2 endte opp med å sponse et arrangement i regi av en forening som representerer fundamentalistiske muslimer i Danmark, ifølge Mobilsiden.dk.
 
På nettsidene til foreningen Minhaj ul Quran kommer det nemlig fram at de drømmer om et islamsk overherredømme i verden, noe som generelt anses som religiøs ekstremisme i Vesten.
 
Uvitende om egen støtte
Tele 2 i Danmark hevder på sin side at de var uvitende til foreningens uttalte målsetninger, og at alt de ville var å lokke til seg flere muslimske mobilkunder. Til Nyhedsavisen innrømmer Administrerende direktør Lars Asger Petersen i Tele 2 Danmark at markedsføringen på et muslimsk møte i København var feilslått.
 
- Dette ønsker vi ikke å støtte en annen gang, sier Petersen.
 
Møte for fred
Hovedtema på det muslimske møtet skal være fred og åndelige emner, og det kom derfor som en overraskelse på Tele 2 at foreningen som står bak arrangementet støtter en fundamentalistisk muslimsk drøm om å innføre Sharia-lov og islam i alle verdens land.
 
- Vi ble presentert for et møte om fred, arrangert av tre moskeer, og det overrasker meg hvis arrangører er fundamentalistisk, sier Petersen.
 
Uklokt å blande inn religion?
To Tele 2s konkurrenter i Danmark – mobilselskapene Telia og TDC – sier at de ikke vil blande inn religion i markedsføringen. TDC sier at de har hatt suksess med kundeservice på arabisk, men at det er så langt de vil strekke seg i forhold til muslimske mobilkunder.
 
Den danske Tele 2-sjefen sier på sin side at de har en helt annen formening om dette, og ønsker for eksempel også å støtte kristne konferanser eller Jehovas Vitnes sommermøter.

- Vår grense går nok ved porno. Det vil vi ikke støtte. Jeg er også forbeholden overfor politiske partier, avslutter Pedersen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen