Splitter nytt mobilmerke til Norge

Telekomgiganten er her hjemme mest kjent som infrastrukturleverandør, men ute i resten av verden har de levert store mengder mobiltelefoner. Spesielt har de levert telefonene som Vodafone, Orange og andre operatører har satt sine navn på, en praksis som ikke er vanlig her i Norge.

Så når Huawei skal inn på mobilmarkedet i Norge, skjer det under eget merkenavn og først ut er den prisgunstige U8230. Telefonen skal koste under 2 000 kroner når den kommer i butikk 5. juli, og vi snakker om en trykkfølsom Android-modell (v2.1) med en 3,5 tommer stor skjerm.

På toppen ligger brukergrensesnittet Emotion Skin, som er Huaweis egenutviklede. En fiffig feature er at du kan legge til så mange startskjermer du selv ønsker å bla gjennom, både opp, ned og til sidene, hvor du legger Huaweis emotion widgets for tilgang til musikk, e-post, kalender etc.

- Du skal slippe å måtte trykke deg ned i menyen for å starte programmene dine, sier Tor Slørdal i Huawei.

Du kan også sette egne temaer som jobb, underholdning eller sosialt – og få opp kun de widgetsene du selv har definert som relevante for det temaet.Selv om U8230 kjører et avansert operativsystem som Android 2.1, er det naturlig nok kuttet på andre funksjoner for å holde prispunktet under 2 000 kroner. Sammenlikner vi med andre telefoner i samme prisklasse kommer U8230 likevel godt ut. Hovedkameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler (det er også et frontkamera for videosamtaler), skjermen har en oppløsning på 320x480 piksler og lang batterilevetid. Trådløst nettverk og GPS er også på plass.

Synes du modellnavnet U8230 er kjedelig, kan du trøste deg med at det vil bli endret. Huawei Norge har en navnekonkurranse i gang på Facebook, og det er allerede kommet inn mange forslag: Huawei R2-D2, Huawei Fersk, Troll og Cyberia er bare noen av navnene som er foreslått.

Vi kommer tilbake med test av U8230, i mellomtiden kan du kikke i faktaboksen til høyre for alle spesifikasjonene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen