(Bilde: Shutterstock/114533239)

– Splitt opp Microsoft!

Medier mener at selskapet har stagnert og må tenke helt nytt.

Administrerende direktør i Microsoft, Steve Ballmer, går av innen de neste 12 månedene. Avgangen til mannen som har ledet IT-giganten de siste 13 årene går ikke upåaktet hen, og nå setter flere spørsmålstegn ved framtiden til det amerikanske selskapet.

Selv om Microsoft har kunngjort store omstillinger, vil dette neppe være nok. Det mener i alle fall Forbes-skribent Tom Worstall i et nylig innlegg.

Gammelt vs. nytt

Steve Ballmer ved lanseringen av Windows 8.
Steve Ballmer ved lanseringen av Windows 8.Foto: Dell / Flickr

Worstall mener nemlig at Microsoft er nedgravd i en kultur som hemmer selskapet som innovatør i et marked der rivaler som Apple, Google og Amazon har tatt kraftige innhugg.

Den eneste måten å løfte selskapet opp igjen på, er faktisk å dele det opp. Microsoft står i spagaten mellom gammelt og nytt, og en splittelse kan fjerne alle motsetningene og konfliktene mellom det tradisjonelle og det nyskapende.

I stedet for å lete etter én ny sjef, burde Microsoft hanke inn eksperter for å ta seg av det juridiske og finne flere nye direktører – til hvert sitt selskap.

Får gnisten tilbake

Microsoft har nemlig mistet grepet over sitt viktigste kjerneområde – kontrollen over maskinene folk bruker operativsystemene på. Overgangen til mobile enheter er i dag dominert av Apple og Google, mens Microsoft halter etter, skriver Erik Sherman fra CBS Money Watch.

John Dvorak fra PC Mag er langt på vei enig:

«Alle kan se hvor enkelt det er å splitte spillfolkene, businessavdelingen, forhandlerne og maskinvaredivisjonen», skriver han, med henvisning til Microsofts klare inndeling i organisasjonsstrukturen.

Poenget til Dvorak er at en slik splittelse ville ha satt alle «småselskapene» på bar bakke. De ville fått gnisten tilbake, blitt tvunget til å starte å innovere igjen og komme med løsninger tilpasset det moderne markedet.

Den avtroppende Microsoft-sjefen snakker ut:
Ballmer: – Vista var min største tabbe »

(Kilder: Forbes, CBS Money Watch og PC Mag via Slashdot)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen