Myte
Hva koster det egentlig systemet ditt av krefter å være beskyttet mot virus? (Bilde: Shutterstock/ Africa Studio, Teguh Mujiono)

Spiser antivirusprogrammet minnet i maskinen din?

Vi sjekker om det koster mer enn det smaker å være beskyttet.

Mange av oss husker godt tiden da antivirusprogrammet, som var en ren nødvendighet å installere for at ikke maskinen skulle renne over av ulumskheter, tok seg godt til rette på maskinen vår. Det kunne spise mange hunde megabyte minne og tærte slik på systemressursene at en følte beskyttelsen gikk på maskinytelsen løs.

Om en hadde lyst til å oppdatere til en ny versjon av antivirus-programmet kunne det tenkes en også måtte vurdere å oppgradere datamaskinen, for ellers ble en rett og slett nødt til å deaktivere beskyttelsen under de mest krevende oppgavene, som spill og bilderedigering, for å få flyten tilbake.

Slik var det, og vi ønsker nå å finne ut hvordan ståa er i dag, på moderne datamaskiner med nye versjoner av beskyttelsesprogramvare. Har Antivirus-utviklerne tatt til seg kritikken om voldsomme og stadig voksende versjoner, og temmet glupskheten deres, eller er de like brautende fortsatt?

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (28)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen