Guide

Spionprogrammer reduserer ytelsen

Spionprogrammer ("spyware") er programmer som samler inn informasjon om brukeren og sender denne informasjonen videre via Internett, som regel for å øke effekten av reklame. Dette skjer i det skjulte uten at brukeren har gitt sin samtykke til dette og uten at brukeren er klar over dette. De ligner derfor på mange måter på trojanske hester. Det er ganske vanlig å bli "infisert" av slike programmer via P2P-nettverk.

I tillegg til at spionprogrammer henter informasjon om brukeren, fører slike programmer gjerne til redusert ytelse av Windows. Er det mange spionprogrammer på din PC, med stor aktivitet, kan dette helt klart hemme Windows, og det kan også føre til Windows-kræsj.

Ønsker du å kvitte deg med spionprogrammer, anbefaler vi to antispion programmer: Ad-aware og Spybot. Det finnes flere slike programmer, men disse to fjerner det meste.

Når du har lastet ned og installert antispion programmet, bør du oppdatere det, fordi det dukker opp stadig nye spionprogrammer på samme måten som det dukker opp nye datavirus. Deretter setter du i gang med skanning av din PC og venter til den er ferdig. Til slutt får du opp en listen over spionprogammer som kan fjernes. Du kan gjerne fjerne alle sammen. Er du i tvil om du bør fjerne alle, kan du bruke søkemotoren Google for å sjekke det aktuelle programmet, men der er som regel trygt å fjerne alle.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen