Spionprogrammer er storindustri

Spionprogrammer er blant annet kjent for å lage popupvinduer, kidnappe startsider, videresende søkeresultater og forgifte DNS-filer. Antispionbedriften Webroot har undersøkt saken og funnet at dette er storindustri med 2 milliarder dollar i omsetning hvert år. Det anslås at spionprogrammer er blitt 25% av hele reklameindustrien på Internett.

Webroot driver gratistjenesten SpyAudit. Resultatet fra første kvartal av 2005 viser at 88% av brukere av denne tjenesten fant et uønsket program på PCen sin.

En av de mest alvorlige sikkerhetstruslene er keylogging-programmer, det vil si programmer som registrerer tastetrykk. Slike programmer ble funnet i 7% av alle PCer. Trojanske hester ble funnet i 19% av alle PCene.

Webroot har blant annet brukt et egenutviklet program, Phileas, for å finne ut mer om spionprogrammer. En slik undersøkelse viser at spionprogrammer ikke bare kommer fra nettsider med porno eller piratprogrammer. Phileas har registert over 4 294 nettsider (med totalt over 90 tusen undersider) av ulike slag som inneholder spionprogrammer.

Kilde: theregister.co.uk

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen