Spiondings fra Siemens

MyAy er en prototype fra Siemens, og med en slik i nærheten bør du ikke finne på noe tull. Den skjermløse mobilen er nemlig proppet med sensorer. Om den merker at noe muffens er på gang i nærheten, sender den en tekstmelding.

Vaktbikkje
Det ser kanskje mest ut som et leketøy, men MyAy er utstyrt med avanserte instrumenter som overvåker omgivelsene.

Mikrofon, infrarød sensor, termometer og en akselerasjonsmåler er på plass i den lille dingsen. Den har et lite tastatur, men konfigurering kan også gjøres via web eller SMS.

Kanskje har et mobiltelefonbatteri fra en kjent telefonprodusent eksplodert og det brenner i stua? Kanskje har babyen våknet og gråter? Kanskje er det noen som stikker avgårde med bilen din?

Det infrarøde øyet kan settes til å registrere bevegelse, så om du vil passe på at ingen rører kakeboksen er dette noe for deg.

Siemens ser for seg en rekke muligheter for MyAy. Hvis den merker at noe skjer, enten det er varme, bråk eller forflytting, kan den rapportere med en SMS. Den kan eventuelt sende informasjonen til en web-side.

Ny tilnærming
MyAy representerer et omvendt bruksmønster i forhold til konvensjonelle mobile enheter. Mens mobiltelefoner er laget nettopp med tanke på at forbrukeren skal ha den med seg til enhver tid, er tanken med MyAy at den skal gjøre nytte for seg når den legges igjen hjemme.

En slik stasjonær bruk av mobiltelefoner er ingen nyhet. Mange kan for eksempel fjernstyre hyttevarmen via mobil. Ring et nummer så slår ovnen seg på. Enkelte alarmsentraler har også mobiltelefonfunksjonalitet innebygd for å kunne fjernstyres.

MyAy kan imidlertid brukes til overvåking i en rekke forskjellige situasjoner, og er derfor en nyvinning i forhold til tradisjonell bruk av mobilteknologi.

Siemens forteller at det kan bli aktuelt å bygge inn kamera og GPS-sender før MyAy gjøres tilgjengelig for forbrukere. Når den eventuelt blir lagt ut for salg, er foreløpig ikke kjent.

Her finner du MyAy på Siemens' hjemmesider.