Spion-robot kan kastes inn i bygninger

Teknofil Spion-robot kan kastes inn i bygninger

Spion-robot kan kastes inn i bygninger

SCORP gjør sin entré på robotmarkedet.

Bruken av droner og roboter har økt i militære operasjoner verden over, og nå kaster bokstavelig talt en ny robot seg inn på markedet.

SCORP er en liten og lett, men robust robot designet for å speide og spionere i ugjestmilde miljøer. Den kan bli båret i en ryggsekk og bli kastet inn i bygninger eller bli sluppet over røft terreng.

Smart robot

Det er det sveitsiske selskapet Novatiq som står bak SCORP – som er 34 cm lang, 27 cm bred og 12 cm høy. Roboten veier bare 3,5 kg og har fire separate kameraer, hvorav det bevegelige frontkameraet kan bytte mellom dag- og nattsyn.

Roboten har en makshastighet på 8 km/t, og kan bli fjernstyrt over avstander på opptil 500 meter.

Hvis kommunikasjonen mellom roboten og fjernstyringen blir avbrutt, flytter SCORP seg automatisk tilbake for å gjenopprette signalet.

SCORP kan bære utstyr på opptil tre kg, og kan utstyres med en lang rekke med sensorer, radioer, tilleggskameraer, robotarmer og så videre. I tillegg kan den få en ekstra batteripakke som øker levetiden fra to til seks timer.

Pris og tilgjengelighet

SCORP har en prislapp på minst 63 000 kroner og skal lanseres i mars 2012. Roboten er hovedsakelig ment for bruk innen militæret og politiet.

Novatiq planlegger også å slippe diverse tilleggsutstyr i løpet av året, som trådsaks, bildestabilisator, biokjemisk detektor, sprengladninger, fiberoptisk kommunikasjon og mye mer.

(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen