TEST: Spillytelse i Windows 8

Test Spillytelse i Windows 8

Er Windows 8 eller Windows 7 best i spill?

Vi har svaret.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lurer du på om det er Windows 7 eller Windows 8 som gjelder dersom det er spillytelsen som er viktigst? Det gjorde vi også, og satte i gang med en liten duell mellom de to operativsystemene.

Windows 7 ble sluppet sommeren 2009, og er med andre ord godt over tre år gammelt. Windows 8 er på sin side fra slutten av oktober i år, og dermed ikke to måneder engang.

Den gangen Windows 7 ble lansert, introduserte det DirectX 11 for første gang til massene. Med en rekke nye funksjoner og muligheter, ga det spill muligheten til å levere langt bedre grafikk enn før. Med Windows 8 har nok en ny versjon av DirectX kommet, kalt DirectX 11.1.

Ingen spill er så langt laget med fokus på DirectX 11.1, men i denne testen skal vi finne ut om det vil påvirke ytelsen i dagens spill.

Spill krever mye av maskinen

Du kan gjøre mye med en datamaskin, og alt belaster maskinen i varierende grad. Nettsurfing og e-post krever ikke spesielt store ressurser, der duger selv en mobiltelefon. Spilling er derimot i den andre enden av skalaen, spesielt om du kjører de grafikktunge stortitlene.

For å få den ytelsen du vil ha må både maskinvare og operativsystem snakke godt sammen. Når vi nå setter opp de to variantene av Windows mot hverandre i en duell, er vi ikke i tvil om at det vil fungere meget godt på begge plattformer. Microsoft er ingen nykomling, og spill blir ofte utviklet rett mot Windows.

Windows 8 har også vært under utvikling i lang tid, noe som gjør oss rimelig trygge på at spillytelsen også er tatt hensyn til.

Én maskin, to skjermkort

For folk flest er det spillytelsen som betyr mest. Fungerer maskinen til sånt så går andre oppgaver også greit unna. Nettopp derfor er det spillytelsen som vi skal titte på i dag.

For å se om det er Windows 7 eller Windows 8 som yter best i spill, har en av våre faste testmaskiner blitt satt opp med vekselsvis Windows 7 og Windows 8. Dette er en solid rigg, med relativt gode spesifikasjoner.

I tillegg har vi byttet mellom et gromt skjermkort fra Nvidia, og et tilsvarende kort fra AMD. På maskinen har vi kjørt flere spill i mange runder med ulike grafikknivåer, da henholdsvis medium og ultra.

Windows 7 blir testet med både service pack 1 og alle andre nødvendige oppdateringer, slik at operativsystemet fremstår som helt oppdatert. Det tilsvarende gjelder for Windows 8, så langt det er mulig.

Grunnspesifikasjonene for testmaskinen er som følger:

Bli med videre på neste side, så titter vi på ytelsen i Battlefield 3.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen