Test

Spilltest: Zuma

Hørt begrepet “Less is more” noen gang? Det er i høyeste grad gjeldende for dette spillet. Kan noen forklare meg hvordan et så enkelt spillkonsept kan være så underholdende og nervepirrende? Men la oss ta ting fra begynnelsen.

Zuma finner sted i Amazonas, nærmere bestemt de skjulte templene som befinner seg inne i det mystiske jungelen. Og disse templene er under “angrep” av noen fargerike magnetiske kuler som forsøker å ta rotta på små statuer av Sol-guden. Helten her en søt frosk som har sin hellige oppgave å beskytte disse statuene ved å spytte baller med lik farge på rekken som nærmer seg faretruende.

Enkle kontroller
Kontrollene er deilig ukompliserte. Man spytter kuler med 5, roterer frosken med 4 og 6, snur 180 med 8, og hvis det er mulighet for det skifter du kule med 2. Jeg anbefaler å bruke "joysticken" på mobilen for litt mer naturlig kontroll. Hele poenget med spillet er å bli kvitt ballene som truer Sol-guden. Dette gjør du ved å kombinere kuler med lik farge i 3 stk eller mer.

Da forsvinner de, og er du heldig befinner det seg baller med lik farge på hver side av de du nettopp fjernet som fører til at hele rekken trekker seg litt tilbake. Til slutt er det ikke flere baller og du vinner brettet.

Hektisk
Her kommer den store likheten med tidligere nevnte klassikere. Det hele begynner så bra, og du føler at du har stålkontroll på ballene dine, men langsomt begynner det å skli ut. Etter hvert som rekken nærmer seg kjenner jeg svetten bryter fram, pusten blir panisk og jeg gjør helt idiotiske ting. Sjelden har jeg opplevd slik spenningsfaktor på et mobilspill!

Brettene blir vanskeligere og vanskeligere og på et av dem er det faktisk TO rekker av baller som siger inn mot deg. Legg til også at man kan bestemme hastigheten på kulerekken, så har du katastrofeområde. Det er ikke sjelden jeg i kampens hete har skutt på feil rekke for dermed ødelegge hele komboen jeg hadde bygget opp. Irriterende, men det var jo min feil.

Anbefales
Grafikken er som du ser på skjermbildene enkel men god. Klare sterke farger og litt diverse dekor innimellom. Lyden er også bra, og lyden når man klarer en lang kombo er meget tilfredsstillende. Dette spillet kommer til å være på mobilen min i lang tid, og er perfekt tidtrøyte på buss eller tog. Bare vær forsiktig med å komme med utrop når ting går litt skeis. Folk ser rart på deg…

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen