Test

Spilltest: Vinterleker på mobilen

Wintergames er et artig lite spill der du velger om du vil delta i alle øvelser, enkeltøvelser, eller bare trene. Spillkontrollene er enkle – for å styre din deltaker bruker du vippetasten eller talltastene 4 og 6. 

Skiskyting
Skiskytingen er også enkel. På de fem skivene dukker det opp ulike tall. Trykk på korresponderende talltast, og blinken er nede. Ingen sikting – bare trykk raskest mulig på riktig tast.

Når du skal sette fart på skiene trykker du på 4 eller 6 i tråd med tallene på flaggene du passerer. Treffer du riktig skyter skiløperen fart. Bommer du går det som med nordmennene under OL i Torino – du faller fort nedover på resultatlista. 

Hopp
Under skihoppingen skal du sparke fra med riktig kraft til rett tid, for så å balansere hopperen og foreta nedslag. Her må vi medgi at vi landet hodestups på kulen noen ganger før det hele satt. Et dommerpanel gir stilkarakterer, og lite flaksing kombinert med lange hopp gir høy poengscore.

Bob
Øvelsen bob er ikke noen stor øvelse her på berget, og det ble nok mer enn 1000-delene som skilte undertegnede fra de beste i denne grenen. Her hjelper det lite med stor og tung kropp. Målet er å få boben til å ligge sånn noen lunne midt i renna til målstreken er passert.

Slalom
Slalomøvelsen i Wintergames dreier seg om å treffe porter mens du suser ned slalombakken. Svinger du for mye mister du fart. Bommer du på porten får du tilleggstid - ingen disking her i gården!

Grafikken i Wintergames er tegnefilmlignende. Figurene er enkle men fungerer bra. Det ser kanskje ikke så veldig spennende ut, men det holder fint til dette spillet.

Alvorlig svakhet
Noe vi ikke er like begeistret for er at spillet overstyrer en del andre applikasjoner i vår Nokia N70. Du kan blant annet ikke bruke spillet sammen med Bluetooth gamepad (spillkontroll). Men mer alvorlig er det at vi ikke kan motta samtaler på telefonen så lenge spillet er i bruk.

Wintergames er lett å lære og du raskt vil oppleve fremgang. Når du først har fått taket på det forsvinner riktig nok mye av spenningen. Likevel kan du få noen timer uhøytidelig underholdning for de 49 kronene spillet koster.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen