Test

Spilltest: Vil du bli millionær?

Det første jeg legger merke til når jeg laster det ned er størrelsen på spillet. Mens de fleste mobilspill ligger på en rundt 2-300 kilobyte er ”Vil du bli millionær” på kun skarve 140 kb, noe som medfører en kjapp nedlastning. Spørsmålet jeg da umiddelbart stiller meg er hvor mye får de klemt inn på så liten plass.   

TV-følelsen

Jeg hadde halvveis ventet å se gliset til Fridtjof Wilborn i det jeg starter spillet, men heldigvis så er det bare kjenningsmelodien fra programmet som ljomer ut fra høytaleren på mobilen, og førsteinntrykket er ganske bra. Designet er rent, pent og har bevart utseendet fra TV-programmet. Forklaringen på den lille størrelsen, er at det er mye tekst og dette er selvsagt ikke spillet du laster ned for action og fart. Spenning derimot er det mye av. Spillet foregår på samme måte som på TV ved at man får et spørsmål, fire svaralternativer og en viss tid på seg til å svare. Svarer man riktig får man en sum penger og rykker opp til neste nivå med litt vanskeligere spørsmål og enda større pengepremier. De tradisjonelle hjelpemidlene er selvfølgelig med, i form av ”Ring en venn”, ”50-50” og ”Spør publikum”. Slik fortsetter det opp til 2 millioner-spørsmålet, hvor undertegnede ennå ikke har klart å komme.   

Mange spørsmål

Etter å ha spilt en god stund har jeg fremdeles til gode å støte på samme spørsmål to ganger. Dog en del av spørsmålene er bygd opp av samme mal. ”Hvem er filmstjernen <sett inn kjendisnavn her> gift med?” og så videre. Her må det også nevnes at i følge spillet er Jennifer Aniston fremdeles gift med Brad Pitt, så helt oppdatert på de nyeste kjendisromansene er det ikke. Men hvem er vel det? En annen ting er også at rekkefølgen på spørsmålene er litt rare noen ganger. Hvem i all verden har peiling på hvilket album Odd Nortstoga ga ut i 2004?? Og det allerede på 3000-kr nivået.
Til sammenligning fikk jeg 500 000-kr spørsmål om hvilken kanal som sendte Big Brother.   I tillegg til pengepremiene for hvert spørsmål får du også en poengsum etter hvor raskt du svarer på spørsmålet, og denne poengsummen legges inn på highscore-listen på telefonen. Og skulle du føle at du virkelig har gjort det bra, kan du om ønskelig laste opp poengsummen din til en online-poengtavle. Til informasjon er det for øyeblikket er det en person ved navn Stalker som leder med poengsummen 27740. Så vet du det..       

Oppsummering


Jeg syntes spillet var grei underholdning, og har du lyst til å teste allmennkunnskapene dine er det spillet vel verdt 50 kroner. Om du også skulle ønske å knerte Stalker ned fra førsteplassen er det bare å sette i gang å pugge leksikon. Men er det fart og spenning du er ute etter, så er nok ikke dette din kopp te. Naturlig nok.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen