Test

Spilltest: The Lord Of The Rings: Legends

Ringenes Herre ”the super-super-short version”
For å gjøre det helt klart: Jeg er en ekte Ringenes Herre-nerd på grensen til det fanatiske. Jeg har lest bøkene flere ganger enn sunt er. Både på engelsk og norsk. Alle directors cut-versjonene av filmene har fått hedersplass i hylla hjemme, og en DVD-serie er allerede slitt ut.

Mitt forhold til Ringenes Herre kan dermed uten overdrivelse betegnes som helt skrudd. Om dette fører til at jeg stiller skyhøye krav, eller sluker unna matbokser, tannbørster og nattpotter med Ringenes Herre-logo skal være usagt, men uansett falt ikke dette spillet i smak.

Latterlige aspekter
Det er flere ting med dette spillet som er ufrivillig morsomt. Det første som møter meg er en vanvittig tonedøv tolkning av filmmusikken. Okei, jeg skal innrømme at det er sjelden musikken på mobilspill er et mesterverk, men dette er bare for ille.

Som nevnt i innledningen er dette diett-versjonen av Ringenes Herre, noe som både gjør seg gjeldende i musikken og selve spillet.

Med det mener jeg at spillet går igjennom storyen fra filmen med sju-mils støvler. Det er klart at det er en utfordring å prøve å klemme 6 timers film inn i et mobilspill, men noen ganger er det rett og slett bedre å la være.

Billig
Ut fra gangen i og målet med spillet, kunne dette vært hvilket som helst annet plattformspill bestående av hopping og slåssing. Kontrollene er de tradisjonelle høyre og venstre, hopp og skyt. Og en spesial-knapp med egen funksjon, avhengig av hvilken figur du velger å spille med.

I noen av brettene får du nemlig mulighet til å velge karakter, enten alven Legolas, dvergen Gimli, hobbiten Frodo eller supergutten Aragorn. Hver av karakterene har en spesiell egenskap som ingen av de andre har, men også her har utviklerne vist forbausende lite kreativitet.

Et eksempel på dette er Aragorn vs. Legolas. Aragorn har egenskapen å kunne overføre magipoeng til helsepoeng, og Legolas har motsatt, helsepoeng til magipoeng. Ikke særlig spennende, og med keitete slåssing blir det hele en kjedelig, uengasjerende affære, med null gjenspillbarhet.

Grei grafikk
Grafikken er grei nok, men er ikke nok til å redde spillet som desverre bare er laget for skvise de siste kronene ut av Ringenes-Herre-navnet. Det er ingenting legendarisk ved dette spillet. I stedet for å gi 50 kroner for dette makkverket av et spill ville jeg spyttet inn en ekstra femtilapp og kjøpt DVDen i stedet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen