Test

Spilltest: Tetris

Det er ikke uten grunn at Tetris fortsatt er et av de mest populære spillene som finnes. Det er genialt enkelt, men gir allikevel rikelig med trim til de små grå. Vi har testet Tetris på mobilen.

Det er mange år siden undertegnede første gang prøvde å stable Tetris-brikker for første gang. Målet var også den gang å klare å stable klosser på linje og få mest mulig poeng.

Spillmodus
Mobilspillutgaven av Tetris står på ingen måte tilbake for den første utgaven jeg prøvde på pappas datamaskin før alderen hadde rukket å bli tosifret. Hukommelsen svikter litt, men om jeg ikke husker feil byr mobilversjonen faktisk på flere utfordringer enn det den opprinnelige Tetris gjorde.

Du kan selv velge om du vil spille helt vanlig Tetris, og kjempe deg gjennom brett på brett med stabling og fjerning av klosser i et stadig raskere tempo, eller om du vil prøve deg på en av spillets andre to varianter.

I tilllegg til den tradisjonelle Tetris kan du velge mellom Ultra og 40 Lines eller linjer. I den første varianten spiller du mot klokka – det vil si du skal få så mange poeng som mulig på 3 minutter. Dermed er det om å gjøre å lage så mange poengskapende konstellasjoner som mulig på kortest mulig tid.

Velger du 40 Lines ligger det i navnet at du fortest mulig, og med høyest mulig poengsum skal fjerne 40 linjer i Tetris-ruten.

"Lille hjelper"
Kontrollene på Tetris er også på mobiltelefonen veldig enkle. Du endrer formen på klossene med 1, 3, 5, 7 eller 9, flytter dem sidelengs med 4 og 6 , slipper dem sakte ned med 8 eller raskt ned med 2.

Synes du det er vanskelig å se hvordan brikken kommer til se ut når du endrer på den, eller er det vrient å se hvor klossene ender opp? Du er ikke alene. Selv har jeg sluppet mange klosser ned på helt feil sted og ødelagt skikkelig gode runder på grunn av ren uforsiktighet.

I Tetris Mobile slipper du det problemet. For hver nye brikke, dukker det nemlig opp en liten markør nederst i brettet som viser hvordan og hvor den nye brikken er plassert til enhver tid. Dermed kan du selvsikkert plassere klossene der de faktisk hører hjemme.

Tetris!
Ettersom spillet går raskere og iveren etter å slå din egen og andres poengsum vokser, blir du også mer vågal i stablingen. I stedet for å fjerne en og en linje, prøver du å bygge høye tårn, slik at du får til en grandslam – eller en Tetris!

Det er kun en av brikkene som kan fjerne fire linjer på en gang. Får du til dette, blir du rikelig belønnet og får poeng i fleng. Og da sier det seg selv, at for å oppnå høyest mulig poengsum, bør du få til så mange Tetriser som mulig.

Når du etter mye stabling, og spekulering i hvordan du skal få fjernet flest antall linjer kommer til det tiende brettet, kommer klossene som hagl på en skikkelig uværsdag. Det er ikke lenger bare bare å kvitte seg med linjer og klosser, og tiden til å planlegge neste trekk er så godt som ikke-eksisterende.

Prisen er den samme som på de fleste andre mobilspillene, og vi synes ikke det er avskrekkende å betale en femtilapp for denne gode, gamle klassikeren. Tetris egner seg ypperlig på mobiltelefonen, og som tidtrøyte vet de fleste at dette er et suverent spill. Problemet er ikke å bli hekta, men å klare å legge fra seg mobilen igjen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen