Test

Spilltest: Skyt først, spør etterpå ...

I spillet Super Sheriff II er det du som er helten, og skal sørge for å plukke bort alle bandittene som dukker opp i Yellowstone. Når du er ferdig med det går du videre til neste by. For ett eller annet sted skjuler selveste sjefsbanditten Big Joe seg. Og vi kan vel røpe så mye som at det i alle fall ikke er på det første brettet.

Mann eller dame
Som supersheriff er du utrustet med en Winchester og et knippe dynamittkubber. Men du kan også velge å være dusørjegeren Sarah McGuire. Da vil du i stedet være tildelt to seksløpere, i tillegg til dynamitten.

Vi som er flasket opp med Morgan Kane, John Wayne og Clint Eastwood kan selvfølgelig ikke sette oss inn i rollen som dusørjeger i miniskjørt. Dermed ender vi opp med Winchesteren.

Til noe som kan minne om klassisk westernmusikk fra Ennio Morricone (han med musikken til ”The good, the bad and the ugly”) gir vi oss i kast med spillet.

Først ruller en nokså meningsløs tekst over skjermen for å fortelle hva oppdraget ditt går ut på. En sånn ”du-må-skynde-deg-å-finne-skurken” -tekst som er helt overflødig. Du skal nemlig ikke lete eter noe som helst. Du skal bare skyte alt du ser av skurker og overleve så lenge som mulig.

Kontroller
Vi testet spillet på en Nokia N70, og fant raskt ut at navigasjonsknappen ble i hardeste laget. Du kan også styre med talltaster, og det fungerte egentlig bedre. Spillet fungerer også sammen med Bluetooth GamePad, og da valgte vi selvfølgelig å bruke denne.
I spillet vandrer du igjennom en by, mens skurkene kommer glidende inn fra høyre og venstre. For hver skurk du skyter får du fra 10 til 20 dollar i dusør. Av og til kommer også løshunder og kvinnfolk gående gjennom gaten. Skyter du ei bikkje taper du fem dollar, det samme taper du om du skyter ei dame. Det er ikke noe 8.mars-spill det her!

I lufta surrer gribbene. Skyter du en gribb kan du få ekstra ammunisjon eller styrke helsa di. Det går nemlig raskt nedover med helsa, med mindre du skyter alle skurkene før de rekker å skyte deg. Heldig vis er du nokså barsk. Du tåler nemlig 25 kulehull før du må pakke snippeesken. Bare hestene er tøffere. Selv ikke dynamitt biter på hestene, som uansett ikke har noen annen funksjon enn å dekorere bakgrunnsbildet.

Dynamitt
Skurkene er ikke like hardføre. De dør om du får inn et skudd med Winchesteren. Men bruker du seksløpere (Sarah McGuire) må du plante to skudd før styggingene segner om. Blir det for mange skurker for deg? Trykk på 0-tasten, og du sprenger alt du ser av bikkjer, skurker, gribber og kvinnfolk. Bare ikke hestene. Men beholdningen er begrenset. Skyteglade som vi er gikk vi raskt tom for både kuler og krutt. Da hadde vi ikke annet å gjøre enn å vente på at skurkene skulle få has på oss.

Grafikken i spillet er enkel men effektiv, i et slags tegneserieformat. At det nok var en del innavl i det ville vesten ser vi av ansiktene til skurkene. De er åpenbart i slekt alle sammen.

Du styrer siktepunktet til det ligger på målet og trekker av. Dessverre er du omtrent like smidig i kroppen som en 100-åring. Å flytte siktepunktet fra den ene skurken til den neste tar en liten evighet, og mens du langsomt dreier rundt dukker nye skurker opp for å skyte deg.

Prøve og feile
Det tar litt tid å komme inn i mønsteret for spillet, slik at du får brukt dynamitten og kulene dine så effektivt at de rekker gjennom de ulike brettene. Hver gang det går galt rykker du tilbake til start. Med stadig bedre score skjønte vi at vi var i ferd med å få taket på det. Men da ringte mobiltelefonen, og vi rykket tilbake til start.

Etter en del feiling lærte vi hvordan vi skulle komme oss igjennom det første brettet. Resultatet var at Airzona Bill dukket opp. Her var det ikke mulig å komme videre uten først å beseire Airizona Bill i duell. Men før vi rakk å finne ut hvordan vi skulle trekke seksløperen, så hadde Bill pepret vårt jordiske hylster og sendt oss til de evige jaktmarker. Dermed rykket vi tilbake til start igjen …

Underholdende
Spillet er ikke helt uten underholdningsverdi, selv om vi nok kunne tenkt oss at det reagerte litt raskere. Bruksanvisning finnes ikke, heller ikke i hjelpemenyen. Når vi kom til duellen, bare for å oppdage at det her var helt andre kontroller, så ble vi litt irritert. Hvor mange ganger skal vi spille oss gjennom første brett før vi finner ut av det? Men du finner ut av det. Om du bare er tålmodig nok og prøver deg frem.

Slik kan du kjempe deg frem, brett for brett, til du når målet som er å fakke Big Joe. Lykke til!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen