Test

Spilltest: Pirates of the Caribbean – Dead Man’s Chest

De fleste har på et punkt i livet drømt om å være en vaskeekte pirat. De fleste som har vokst opp med enten Kaptein Sortebill eller Kaptein Sabeltann har vært utkledd som sjørøver, hatt svart lapp over det ene øyet og svarte ”skjeggprikker” i ansiktet.

I Pirates of the Caribbean – Dead Man’s Chest får du atter en gang ikle deg sjørøverdrakt, og hjelpe Jack Sparrow på sin søken etter gjemte skatter, eventyr og ry.

Ensformig
Spillet foregår som det fremgår av navnet i Karibien, hvor du seiler fra øy til øy og bekjemper britiske tropper. I hovedsak foregår kampene på to forskjellige typer brett – enten til vanns eller til lands.

I vannet må du senke motstanderens skip ved hjelp av kanonene ombord i sjørøverskuta, mens du på land må overvinne de britiske soldatene som gjemmer seg rundt omkring i byen Tortuga.

Selv om du må gjennom en del brett og selv om du må overvinne en god del britiske soldater, blir dette rett og slett for ensformig. Vanskelighetsgraden øker ikke utover i spillet, og det er rett og slett en lite utfordrende affære.

Kontroller
Til sjøs styrer du båten med navigasjonsknappen eller med talltastaturet. For å senke motstanderens skip, fyrer du av kanonen med 5. Å navigere og bekjempe motstandere til vanns er med andre ord ikke spesielt vanskelig.

Til lands er saken en helt annen. Du bruker riktignok de samme tastene for å bevege deg rundt, men det er vanskelig å se hvor du er, hvor soldatene gjemmer seg, og særlig å sikte sverdet i riktig retning når du er i en kampsituasjon.

Når det er sagt, er det ikke spesielt vanskelig å kjempe seg gjennom hele Jack Sparrows liv på ganske kort tid. Vi har prøvd både vanskelighetsgrad enkel og vanskelig, og følte oss som utlærte sjørøvere allerede etter en snau halvtime.

Grafikk
Grafikken på spillet er i og for seg ikke så helt ille. Men ser vi det i sammenheng med kontrollene, virker den nesten i overkant avansert for en mobiltelefon. Det er som nevnt vanskelig å se hvor man går, hvilken vei sverdet peker, og hvor de største gullskattene befinner seg.

Lyden er ikke av det verste, men heller ikke av det beste vi har hørt. Hadde spillet i seg selv vært bra, tror jeg lyden ville trukket opp, men når spillet så til de grader ikke lever opp til forventningene, har ikke lyden stort å si.

Bortkastet
Det er vel ingen stor overraskelse at vi ikke velger å gi Pirates of the Caribbean – Dead Man’s Chest toppkarakter. Spillet er lite engasjerende, kjedelig og har upresise kontroller. Når du i tillegg spiller deg gjennom alle brettene på en time eller to, er det nesten så det er mer spennende å spille på kroneautomater på nærbutikken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen