Test

Spilltest: Pac Man

Som barn av 80-tallet er det rett og slett umulig å ikke vite hvem – eller skal vi si hva – Pac Man er. Den lille, gule kula med et digert gap som konstant jakter på piller og prøver å snike seg unna de fire spøkelsene Blinky, Pinky, Inky og Clyde.

- Video games don't affect us, I mean if Pac Man affected us as kids we'd all be running around darkened rooms, munching pills and listening to repetitive music.

Sitatet sier ikke så mye om spillet, men det er liten tvil om at Pac Man er et kjent fenomen for de fleste som vokste opp på 80- og 90-tallet. Forventningene brer seg dermed når jeg for første gang fyrer opp Pac Man på mobilen.

Heldigvis har ikke Pac Man forandret seg. Spillet er fortsatt like avhengighetsdannende, like frustrerende – og hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd spillet var som skapt for mobiltelefoner.

Tradisjonelt
Mye har skjedd siden 80-tallet, blant annet muligheten til å lage mer avansert spillgrafikk. Vi trekker et lettelsens sukk når vi kan konstatere at Pac Man på mobilen ikke har blitt pyntet med verken tversover eller slips. Grafikken er like enkel som den var da spillet dukket opp første gang.

Ettersom brettene består i enkle streker, små piller, fire spøkelser i forskjellige farger samt vesle Pac Man, er det ikke behov for ekstravagante grafiske sprell for å få dette til å se bra ut.

Helt enkelt frustrerende
Jeg er litt usikker på om jeg skal si at Pac Man er enkelt frustrerende eller frustrerende enkelt. Det er nemlig egentlig en god blanding. Selv om jeg synes jeg har relativt god trening fra barndommen, fremskaffer Pac Man nok en gang frustrasjon og tidvis stygg ordbruk.

Når jeg først er inne på banning, kan jeg ikke unngå å nevne de fire fargerike spøkelsene som prøver å stikke kjepper i hjulene for Pac Man. De irriterende beistene blir bare mer og mer utspekulerte desto lenger ut i spillet du kommer. Det skal godt gjøres å klare å sluke i seg alle de 240 pillene uten å ha spøkelsene i hælene.

Heldigvis er kontrollene svært enkle – du går opp og ned med henholdsvis 2 og 8, og til høyre og venstre med 6 og 4. Vil du heller bruke mobilens joystick er det selvsagt også mulig – og i mange tilfeller både enklere og mer tro mot Pac Man slik Pac Man var i ”gode gamle dager”.

Pac Man er ikke det mest revolusjonerende spillet jeg har spilt, men som mobilspill og tidtrøyte er det intet mindre enn genialt. Det er sjelden jeg får så mye moro ut av en 50-lapp, og det er ingen tvil om at Pac Man kommer til å få spise flere piller på mobiltelefonen min i tiden fremover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen