Test

Spilltest: My Dog

En hund tar mye tid. Den skal ha mat, den skal lekes med, den skal luftes og den skal ha en god dose kjærlighet. Har du ikke tid til en levende variant, har du sjansen til å skaffe deg en virtuell valp å passe på.

Spillet My Dog minner om Tamagotchi, som var svært populært på slutten av nittitallet. I stedet for å bære rundt en egen liten Tamagotchi-maskin, får du ditt virtuelle kjæledyr på mobilen.

Få valpen i hus
Det første du må gjøre er naturligvis å taste inn ditt eget navn. Som eier av hunden, er det praktisk at veterinæren, butikkbestyreren og hundeshowansvarlig vet hva du heter.

Og som i virkeligheten er det selvsagt opp til deg som hundeeier å velge både kjønn og farge på din firbeinte venn. Du står fritt til å velge om du vil ha en mørk, en lys eller rødbrun hundevalp, og også om du vil ha en jente eller gutt.

Deretter gir du valpen navn, og lærer grunnleggende stell av valpen din.

Engelsk
For å kunne henge med og forstå hva veterinæren forteller deg, og forstå de små kommentarene du får underveis er det en fordel å kunne engelsk. Vi antar at dette spillet vil slå best an blant de yngste mobilbrukerne, og synes dermed det er litt trist at spillet er på engelsk og ikke norsk.

Når det er sagt, er det ikke noe stort problem for barn å lære seg gangen i spillet uten hjelp fra voksne. Du må mate, lufte og leke med hunden, og hvis den er misfornøyd eller ikke får det som den vil vises det små ikoner med hvilket behov du skal tilfredsstille.

Premiering
I My Dog kan både du og hunden få premier. Du får en stjerne i boka for hver dag valpen din er fornøyd og tilfreds, mens valpen kan delta i ulike hundeshow på den lokale utstillerarenaen. Der konkurrerer den med andre hunder, og får pengepremier ut fra en rekke kriterier.

Hver dag må du også kjøpe mat til valpen. Den trenger et variert kosthold, og finner du en pizza når du er ute og lufter hunden, er dette populær kveldsmat hos den lille firebeinte.

For hver dag som går kan du handle inn nye, spennende leker og finne nye måter å aktivisere hunden på. Ettersom lommeboken vokser seg tykkere, får du også sjansen til å kjøpe nye og mer avanserte leker til hunden.

Grafikk og lyd
En dag i virkeligheten er en dag i hundens liv. For å holde valpen fornøyd må du dermed spille dette spillet hver dag – eller i alle fall ta deg en liten tur innom for å lufte den og gi den mat og drikke. Dermed blir dette en følgesvenn du ikke kan sluntre unna.

Spillet består av tre ”rom” – hagen, kjøkkenet og stua. I hvert rom kan du dekke ulike behov hunden din har. Når den skal trimmes, eller du går tom for mat kan du velge å gå til butikken, til utstillerarenaen eller rett og slett en tur rundt i nabolaget.

Grafikken er svært enkel, og det er med godvilje vi godtar at den lille rødbrune krabaten forestiller en hund. Hunden sier stort sett ikke stort, men du hører tydelige bjeff dersom han er sulten eller vil lekes med.

Jo eldre hunden blir, jo flere konkurranser kan den være med på. Er du riktig heldig, kan du bli best i klassen og danke ut alle de andre hundene.

For de yngste
Som vi har vært inne på er dette et spill som egner seg best for de yngste. Det er begrenset hvor underholdende dette spillet er for voksne, ettersom du stort sett gjør de samme tingene om og om igjen.

Har du derimot en liten pode som ønsker seg en hund over alt i denne verden, kan dette være en grei begynnelse. Dessverre er det ikke helt realistisk, ettersom alt stell tar to minutter, men da har de i alle fall et underholdende spill som ikke går ut på dato i løpet av den første uka.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen