Test

Spilltest: Monopoly Tycoon

Monopol er vel et av spillene de fleste familier har liggende på hytta. Hvem vet hvor mange kapitalister og eiendomsmagnater dette spillet har avlet fram opp gjennom årene.
Jeg husker fortsatt barndommens glade år når familien er samlet etter en lang skitur, grillpølsene er fortært og far drar frem monopolbrettet med et henrykt glis som den ekte kapitalisten han er.

Prøv deg som millionær
Du velger brikken du vil spille med (alle kule gutter velger selvfølgelig Rollsen), og deretter møter du den trivelige, lille milliardæren alle kjenner fra monopolesken. Han ønsker deg velkommen og gir deg en kjapp innføring i hva du nå har begitt deg ut på.

I begynnelsen virker det hele litt komplisert, men ved hjelp av "Rikingen" som jeg velger å kalle han, kommer du fort inn i spillets gang. Kontrollene er enkle å lære seg da det rett og slett innebefatter opp, ned, venstre, høyre og to knapper du foretar valg med.

Du starter helt på bunnen av millionær-næringskjeden med en stusselig liten eiendom med kun ett leilighetskompleks. Etter hvert får du mulighet, gjennom auksjoner, til å bruke dine surt opptjente penger for å kjøpe flere eiendommer, for igjen tjene mer penger. You get the point?

Variasjon
Dette kan i utgangspunktet virke en smule repetitivt, men det er flere elementer som krydrer denne opplevelsen.

Som i den virkelige verden er det enkelte strøk som er hippe å bo i. I spillet vil dette si at eiendommen stadig forandrer seg i popularitet blant befolkningen. For å fronte dette og opprettholde populariteten, må du bygge forskjellige foretak i nabolagene.
Alt fra kinoer og restauranter, til matbutikker og bilselgere. Og hvis alt annet slår feil kan du alltids slenge inn en bar.

Spillet går rundevis, hvor en dag er en runde i spillet. I løpet av denne dagen får du mulighet til å bygge nye bygninger, kjøpe inn nye eiendommer eller justere prisene på leiligheter og varer som selges i nabolagene dine (for å tyne noen ekstra kroner av de gjerrige leieboerne).

Litt lenger ut i spillet får du mulighet til å kjøpe inn togstasjoner, strømselskaper og andre tjenester som folk er avhengige av. Jo flere av denne type bedrifter du hekter de griske klørne dine i, dess mer klirrende mynt i kassa.

Etterhvert får du også muligheten til å konvertere dine kjære rottereir av noen leiligheter til de berømte hotellene. Og hva betyr så det? Jo, du gjettet det. Enda mer penger i bingen naturligvis.

Slik går dagene til det til slutt kåres en vinner i en av de flere modusene spillet byr på - alt fra å tjene mest mulig penger til å selge flest mulig leiligheter. Hvis du føler deg Røkke-style i ett spillmodus, kan du forsøke å bryne seg på et av de andre.

Det mest ultimate er den som heter ”Last Man Standing”, som rett og slett betyr at du skal prøve å kjøre de andre på dunken slik at DU til slutt står igjen med, ja nettopp, Monopol!

Dette tar tid og kløkt og du må bruke alt du har lært gjennom spillet får å slå motstanderne.

Penger er ikke alt
Som den observante leser du er har du sikkert forstått at penger er alfa-omega i Monopoly Tycoon. Spillet er ganske hektende og følelsen du får når du endelig vinner budrunden på den eiendommen du bare mååå ha, eller slår konkurs-kollbøtte på rivalene er ganske tilfredsstillende.

Grafikken i spillet appelerer til nostalgikeren i meg. Det er en ren og enkel retro-look med sterke farger og litt nintendopreg. Det har sin sjarm, da det faktisk klarer å gi et lite preg av brettspill, og det er null og niks lastetid i spillet.

Den eneste som utpreger seg på grafikksiden er når du går inn på hver enkelt eiendom for å bygge ut. Da får du litt SimCity-look med byggene i 3D og biler og mennesker som svermer rundt dem.

Eller er det kanskje det?
I denne omtalen har det vært mye snakk om penger, så er det virkelig verdt å bruke 50 kroner av dine hardt opptjente penger på dette spillet? Svaret mitt er ja, men med en liten advarsel.

Likte du den gamle ”analoge” versjonen av Monopol, og ikke er altfor opptatt av grafikk og fete effekter, passer dette midt i blinken.

Dersom du er på utkikk etter noe action-preget, så er nok ikke dette din kopp te!
Det bør også nevnes at spillet ikke er på norsk, og da det til tider er viktig å få med seg hva ”Rikingen” sier, kan det være greit å ha engelskkunnskapene i orden.

Og med det avsluttes denne omtalen med det kjente og kjære utrykket:
"Penger er ikke alt.. så lenge man har nok av dem!"

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen